Seinäjoen murhamysteeri: Kai-Pekka Savolainen tapettiin 11 kuukautta sitten – tämä kaikki veriteosta tiedetään nyt

Kesäkuussa seinäjokisen kerrostalon kellarista tehtiin löytö, joka käynnisti murhatutkinnan. Edelleenkään ei ole tiedossa, kuka surmasi Kai-Pekka Savolaisen.

Kasperin kaupunginosassa sijaitsevan kerrostalon kellaritilasta löytyi kesäkuussa seitsemän kuukautta kateissa olleen miehen ruumis. Kai-Pekka Savolaisen epäillään kuolleen henkirikoksen uhrina 28.–29. marraskuuta viime vuonna. 

– Avoinna olevan henkirikoksen tutkinta jatkuu koko ajan, mutta ketään ei ole tällä hetkellä kiinni tai vangittuna. Tutkinta on edennyt, mutta en voi tässä kohti kertoa, millä tavoin, tutkinnanjohtaja Juha Järvelin Pohjanmaan poliisista kertoo.

Poliisi pyysi kesällä yleisövihjeitä Savolaisen liikkeistä viime vuoden marraskuulta. Tässä vaiheessa tiedossa on, että ruumis on siirretty henkirikoksen tekopaikalta löytöpaikalleen kerrostalon kellaritiloihin. Poliisi ei kerro, missä henkirikoksen epäillään tapahtuneen.

– Nyt meille on tullut enää joitakin hajanaisia vihjeitä asiasta. Näin ymmärrettävästi käy ajan saatossa. Toki, jos joku vielä tässä vaiheessa jotakin tietää, niin otamme vihjeitä vastaan.

Poliisi ei ole kertonut täsmällisemmin, millaisesta kellaritilasta vainaja löydettiin. 

– Sen voin sanoa, että kyseessä on paikka, jossa tavanomaisesti käy hyvin vähän ihmisiä. 

5 pääsi vapaaksi

Heinäkuun lopussa poliisi vaati vangittavaksi viittä 30—57-vuotiasta miestä Savolaisen henkirikoksesta epäiltynä. Käräjäoikeus katsoi, ettei vangitsemiseen ollut riittävästi perusteita. Miehet vapautettiin. 

Tässä vaiheessa tutkinnanjohtaja Järvelin ei vahvista, ovatko samat henkilöt yhä epäiltyinä rikoksesta tai onko heidän osuuttaan saatu muutoin selvitettyä.

– En voi sanoa, keihin epäillyt kohdistuvat ja onko heitä yksi vai kaksi vai useampia. Se on ihan varma asia, että hän tai he, jotka surman ovat tehneet, ovat kuitenkin vapaalla. Se rajoittaa aika lailla myös poliisin tiedottamista. 

Ruumis löytyi osoitteesta Kasperinviita 3. Savolaisen oma asunto sijaitsee aivan löytöpaikan lähistöllä Urpuviita 2:ssa. Poliisi on aiemmin vahvistanut, että talon kellaritiloihin pääsee vain avaimella ja ovet ovat tavanomaisesti lukossa. 

– Vaikka tilat olisivat lähtökohtaisesti kiinni ja avain tarvitaan, niin voihan tiloihin päästä toisinaan jostakin syystä ilman avaintakin. Siitä ei ole tietoa, onko tämä mennyt näin, Järvelin kommentoi asiaa MTV:lle heinäkuussa.

Sisään pyrki mies 

Poliisi epäilee, että surmatyö oli tehty toisaalla ja ruumis siirrettiin sen jälkeen tähän taloon.

Talon omistaman Sevas-kotien verkkosivutietojen mukaan talossa on kolme porrashuonetta, viisi asuinkerrosta sekä kellarikerros ja 40 huoneistoa. Kellarikerroksessa on saunat, pesutupa, kuivaushuone, askarteluhuone, kerhohuone ja huoneistokohtaiset verkkokomerot. 

Poliisin mukaan ruumista ei ollut yritetty esimerkiksi peitellä näköhavaintojen estämiseksi, mutta kätköpaikka joka tapauksessa viittaa siihen, ettei rikoksen haluttu tulevan ilmi.

Poliisi kaipasi jo aiemmin vihjeitä mieshenkilöstä, joka pyysi 28. marraskuuta iltayöstä Savolaisen naapuria avaamaan kerrostalon ulko-oven. Mies olisi halunnut päästä sisälle Savolaisen asuntoon osoitteessa Urpuviita 2, mutta naapuri ei kuitenkaan suostunut pyyntöön. Poliisi ei ole tavoittanut tätä miestä.

Savolaiseen liittyvistä vihjeistä voi kertoa numeroon 0295 447 325 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja