Espanjassa ulkonaliikkumiskieltoa uhmataan erikoisilla ja vaarallisilla tavoilla – poliisi pysäytti seksiorgiat ja "dinosauruksen"

Espanjassa ulkonaliikkumiskieltoa yritetään kiertää erikoisin keinoin – viranomaiset joutuivat pysäyttämään kadulla toikkaroivan"dinosauruksen" 0:45
Video: Espanjassa ulkonaliikkumiskieltoa uhmataan erikoisin keinoin – poliisi joutui pysäyttämään kadulla toikkaroivan "dinosauruksen"

Espanjassa viranomaiset ovat pidättäneet jo useita henkilöitä, jotka ovat rikkoneet koronaviruksen vuoksi asetettua ulkonaliikkumiskieltoa. Esimerkiksi perjantaina poliisi pidätti Barcelonassa kahdeksan hengen seurueen, joilla oli suunnitelmissa järjestää orgiat.

Poliisin mukaan he saivat vihjeen henkilöltä, joka oli kutsuttu kyseiseen tilaisuuteen, jossa oli tarkoitus käyttää meta-amfetamiinia ja harrastaa ryhmäseksiä. Juhliin oli kutsuttu useita kymmeniä henkilöitä. Tällaiset päihteiden siivittämät seksiorgiabileet ovat yleistyvä ilmiö maailmalla, sillä meta-amfetamiinin voimilla juhlia voidaan jatkaa jopa useita päiviä. 

La Vanguardian mukaan poliisit tekivät ratsian juhlien pitopaikalle vihjeen perusteella. Asunnosta löydettiin runsaita määriä huumeita, ja sieltä löytyneitä kahdeksaa henkilöä syytetään yleisen terveysuhan aiheuttamisesta.

Yhdellä pidätetyistä oli kuumetta ja huomattava yskä pidätyshetkellä, mutta ei ole tiedossa, onko kyseessä koronavirus.

Ulkonaliikkumiskieltoon suhtauduttu vähättelevästi

Ulkonaliikkumiskieltoa on rikottu myös arkisimmista syistä Espanjassa. Koko maan kattava ulkonaliikkumiskielto julistettiin tämän viikon maanantaina, ja liikkua saa vain apteekkiin ja ruokakauppaan. 

Myös koirien ulkoiluttaminen on sallittu, ja tämä on saanut ihmiset etsimään porsaanreikiä päästäkseen raittiiseen ilmaan. Ihmiset ovat muun muassa ”taluttaneet” narun päässä pehmolelukoiria ja työntävät ostoskärryjä, jotta voivat istua hetken puistonpenkillä.

Ehkä yksi erikoisimmista yrityksistä kiertää sääntöä nähtiin Murciassa, Kaakkois-Espanjassa. Siellä dinosauruspukuun sonnustautunut henkilö toikkaroi hiljaisella kadulla, kunnes viranomaiset puuttuivat peliin ja pysäyttivät dinon. 

Ulkonaliikkumiskielto ei ole leikin asia

Vaikka Murcian poliisi jakoi videon dinosauruspukuisen henkilön pidätyksestä huumorimielessä, viranomaiset muistuttavat ulkonaliikkumiskiellon olevan vakava asia. 

Koronavirusepidemiatilanne on Espanjassa mennyt nopeasti huonompaan suuntaan; tartuntoja on eniten Euroopassa heti Italian jälkeen. Sunnuntaina kerrottiin, että maassa on todettu vuorokaudessa lähes 400 uutta koronakuolemaa. Virus on nyt johtanut maassa yli 1 700 ihmisen menehtymiseen. 

Ihmiset ovat kuitenkin suhtautuneet osin ylimalkaisesti rajoituksiin, ja maan puolustusvoimat on käsketty kaduille valvomaan sen noudattamista. Maan hallinto on varoittanut tilanteen pahenevan lähipäivinä.

Lue myös:

    Uusimmat