Mainos

Espanjassa jo hellettä, Kreikassa Suomen lämpötiloja

Euroopan sää on nyt jakautunut kahtia. Läntiselle Välimerelle virtaa lämmintä ilmaa tropiikista, kun taas itäiselle Välimerelle virtaa Itä-Euroopan kautta kylmää ilmaa aina Jäämereltä asti.

Sää on lähipäivinä lämmintä ja aurinkoista läntisellä Välimerellä Espanjassa. Lämpötilat ovat yleisesti 20 asteessa ja Espanjan eteläosassa jo yli 25 asteessa.

Itäiselle Välimerelle Kreikkaan ja Turkkiin on puolestaan tulossa viileää ilmaa.

– Kreikassa tulee sateita ja paikoin ukkosia, vuoristoisilla alueilla voi sataa lunta. Lämpötilat ovat siellä sisämaassa alle kymmenessä asteessa, rannikolla 10-15 asteessa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Suomessa maan eteläosassa päästiin eilen paikoin yli 10 asteen lukemiin, Ahvenanmaalla mitattiin sunnuntaina 13,5 astetta.

Bulgariassa on kärsitty rajuista lumisateista. Japanin yli puolestaan on kulkemassa matalapaine, joka tuo mukanaan runsaita lumisateita luoteisrannikolle. Australian lähistöllä on puolestaan liikkeellä kolme trooppista matalapainetta. Niistä yksi on voimistunut trooppiseksi sykloniksi. Hirmumyrsky kulkee kohti Uutta-Seelantia, mutta heikkenee matkallaan.

Lomalle lähdössä? Katso lomakohteesi ennuste MTV:n sääsivustolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.