Espanja pani töpinäksi MM-katastrofin jälkeen: Päävalmentajalle potkut – seuraaja jo palkattu

Espanjan jalkapalloliiton urheilujohto on päättänyt antaa potkut päävalmentaja Luis Enriquelle. Liitto tiedotti ratkaisustaan torstaina.

MM-kisojen neljännesvälierässä Marokolle maalittoman ottelun ja rangaistuspotkujen jälkeen lukemin 0–3 hävinnyt Espanja on ryhtynyt tuulettamaan maajoukkueen johtoa.

Ensimmäisenä johtopäätöksenä jalkapalloliiton urheilujohto on antanut lähtöpassit Luis Enriquelle, jonka pallonhallintaa korostavaa pelitapaansa on kritisoitu turhan ideologiseksi, ennalta-arvattavaksi ja tehottomaksi.

Espanjan jalkapalloliiton urheilujohtaja José Francisco Molina ja puheenjohtaja Luis Rubiales tulivat liiton mukaan yhdessä siihen johtopäätökseen, että Enriquen on lähdettävä uuden maajoukkueprojektin tieltä.

Samalla ovenavauksella lähtee tiedotteen mukaan koko Enriquen valmennusryhmä.

Pian Enriquen lähtöuutisen jälkeen liitto tiedotti palkanneensa Luis de la Fuenten Espanjan uudeksi päävalmentajaksi.

De la Fuente, 61, on toiminut vuodesta 2018 Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana. Seurajoukkuepuolelta hänet muistetaan lähinnä Athletic Bilbaon entisenä käskyttäjänä.

De la Fuente luotsasi baskiseuraa kahteen eri otteeseen vuosina 2006–2007 ja 2009–2011.

Enrique valmensi Espanjaa kesästä 2018 alkaen, joskin pestin alkuvaiheessa asturialainen erosi hetkeksi henkilökohtaisista syistä ja palasi sitten takaisin ruoriin neljän kuukautta myöhemmin.

Viime EM-kisoissa La Rojan aina välieriin asti johdattaneen Enriquen on kerrottu saaneen useita tarjouksia eurooppalaisilta seurajoukkueilta jo ennen MM-kisoja.

4:03
Kaikki Espanjan rankkariampujat epäonnistuivat – Achraf Hakimi käynnisti Marokon juhlat jääkylmällä ratkaisullaan.

Artikkelia päivitetty kello 14.23 tiedoilla Luis de la Fuenten valinnasta Espanjan uudeksi päävalmentajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja