Espanjalaiset tervehtivät uutta kuningastaan huutomyrskyllä

Felipe VI kruunataan Espanjan kuninkaaksi 3:25:39

Espanjalaiset ottivat uuden kuninkaansa vastaan avosylin. 

Espanjalaiset ottivat tuoreen kuninkaansa Felipen vastaan hurjalla huutomyrskyllä. Parlamenttitalon edessä odottaneet kansalaiset hurrasivat Felipen nimeä tämän kävellessä sisään rakennukseen vaimonsa Letizian ja tyttäriensä Sofian ja Leonorin kanssa. Myös parlamenttitalon väki taputti seisaaltaan uudelle kuninkaalle.

Kuningas Juan Carlos luovutti pojalleen armeijan ylipäällikön vyön Zarzuelan palatsissa torstaina, ja palatsista seurue siirtyi autosaattueessa parlamenttitalolle.

Felipe julistetaan kuninkaaksi juhlaistunnossa torstaina. Felipe vannoo valan ja pitää lyhyen puheen tilaisuudessa, johon osallistuu kuninkaallisen perheen lisäksi monia ulkovaltojen edustajia.

Felipen tehtäväksi jää kiillottaa Espanjan kuningasperheen skandaaleissa tahriintunutta julkikuvaa. Suuttumusta ovat herättäneet muun muassa Juan Carlosin ylelliset elämäntavat ja Felipen sisaren Cristinan veroepäselvyydet.  

Kuningashuoneen vaikeuksien ohella maa kärsii korkeasta työttömyydestä. Myös Katalonian kysymys ja alueen mahdolliset itsenäistymisaikeet heijastuvat tuoreen kuninkaan kauden alkuun. 

Lue myös:

    Uusimmat