Espanja avasi rajansa turisteille kuukausi sitten, nyt tartunnat lähteneet jälleen nousuun – Barcelonassa rannat ruuhkautuivat: "Mielestäni sisällä oleminen kesällä on stressaavaa"

1:54
"Kaikki tekevät mitä haluavat" – katso videolta, miltä Barcelonan hiekkarannoilla näytti viikonloppuna, ja mitä ihmiset tilanteesta ajattelevat.

Espanjassa itsehallintoalue Katalonia on yksi maan pahiten koronasta kärsineistä alueista. Viranomaiset kamppailevat rajoituksista piittaamattomien paikallisten sekä turistien kanssa tartuntojen kääntyessä jälleen kasvuun.

Espanjassa hätätila päättyi 21. kesäkuuta, mutta nyt lähes tasan kuukautta myöhemmin tartuntatilanne on taas nousussa. Ravintolat ja baarit ovat saaneet olla auki, mutta vain puolet asiakaspaikoista saa täyttää.

Esimerkiksi Andalusiassa havaittiin viikonloppuna tartuntapiikki, joka oli lähtöisin yhdestä yökerhosta, kertoo El País-lehti.

Viime viikonloppuna Katalonian suurimmassa kaupungissa, turistien suosimassa Barcelonassa tiukennettiin jälleen koronarajoituksia. Yli 10 henkilön kokoontumiset kiellettiin ja hengityssuojainten käyttö julkisissa tiloissa on pakollista.

Rannat ruuhkautuivat

Viranomaiset ovat nyt vedonneet uudelleen alueen miljooniin paikallisiin ja turisteihin, jotta he pysyttelisivät kotona.

Vetoomukset eivät kuitenkaan näytä purevan kaikkiin ihmisiin. Rannat ovat olleet ruuhkaisia, vaikka osa ihmisistä pitääkin tavallista pidempää väliä muihin ihmisiin. Kasvomaskeja ihmisillä ei juurikaan näy.

– Miksi en pysyttele kotona? Mielestäni sisällä oleminen kesällä on läkähdyttävää ja stressaavaa, 23-vuotias brasilialainen Felipe perusteli päätöstään tulla rannalle.

Espanjassa virus saatiin jo kevään lopussa hallintaan ja tartuntamäärät hiipuivat. Viimeisen kahden viikon aikana päivittäiset tartunnat ovat kuitenkin nousseet nopeasti, ja viime viikon lopulla päivittäisiä tartuntoja oli jo noin 1400.

Yhteensä Espanjassa on vahvistettu yli 307 000 tartuntaa ja 28 420 kuolemaa koronaviruksen seurauksena.

Espanjasta Suomeen tulevan noudatettava karanteeniohjeita

Suomen ulkoministeriön mukaan Espanja on luopunut rajatarkastuksista kaikkien EU- ja Schengen-maiden asukkaille hätätilan päätyttyä 21. kesäkuuta.

Karanteenipakkoa näistä maista Espanjaan tuleville ei enää ole, mukaan lukien Ruotsi, jossa tartuntamäärät ovat olleet naapurimaita korkeampia.

Suomesta saa käytännössä vapaasti matkustaa Espanjaan. Suomi ei kuitenkaan ole lisännyt Espanjaa "turvallisten" maiden listaansa, eli tarpeetonta matkustusta maahan tulee välttää.

Espanjasta Suomeen matkustavien tulee noudattaa karanteeniohjeita 14 päivän ajan.

"Kaikki tekevät mitä haluavat" – katso artikkelin alussa olevalta videolta, miltä Barcelonan hiekkarannoilla näytti viikonloppuna, ja mitä ihmiset tilanteesta ajattelevat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja