Mainos

Esko Aholta synkkä ennustus Venäjästä: Talous ei voi jatkua tällaisena

10:07

East Officen hallituksen puheenjohtaja Esko Aho toteaa MTV:n Uutisextra-ohjelmassa, että Venäjän talous ei voi kauan jatkua sellaisena kuin se tällä hetkellä toimii.

– Valtion rooli on hirvittävän vahva ja se vaikutusvalta on iso. En kuitenkaan usko, että talous voi pitkään jatkua tällaisella rakenteella kuin se nyt on, hän sanoo. 

Samaa totesi viime kuussa Uutisextrassa vieraillut kansanedustaja, Venäjä-ryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma (sd.). Hän ennusti, että nykyisen kaltainen Venäjä törmää kymmenen vuoden sisään seinään ja joutuu rakentamaan yhteiskuntansa uudelleen. Aho mukaan seinään törmäämistä on vaikea ennustaa.

– Venäjä tuottaa aina yllätyksen sekä hyvään, että huonoon päin. Nyt näyttää tällä hetkellä siltä, että Venäjän jonkinlainen pohjakosketus taloudessa olisi nähty, hän arvioi.

Suomen entinen pääministerinäkin toiminut Aho muistuttaa, että joka tapauksessa Venäjällä on hyvin erilaisia markkinajärjestelmiä.

– Venäjä on aika mutkikas paikka. Siellä on yllättävän paljon markkinataloutta ja markkinamekanismit ovat monessa paikkaa käytössä. Suurimmat ongelmat liittyvät oikeusvaltion kehitykseen, oikeusvaltion heikkouteen ja yhteiskunnallisen järjestelmän heikkouksiin, ei siis markkinamekanismin puutteisiin.

MTV:n Uutisextra lähetetään lauantaina MTV3-kanavalla Seitsemän Uutisten jälkeen kello 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.