Mainos

Esko Aho kuultavana STT:n doping-jutussa

-Uutinen oli tuhota poliittisen urani.

STT-dopingjuttu

Hiihtoliiton puheenjohtajaa, kansanedustaja Esko Ahoa on tänään kuultu STT:n doping-jutun hovioikeuskäsittelyssä. Oikeussalissa Aho toisti jo käräjäoikeudessa esittämänsä seikat doping-uutisen aiheuttamista vaikutuksista.

-Uutinen oli pilata koko 30-vuotisen poliittisen urani. Hiihtoliiton puheenjohtajana oli erittäin vastenmielinen tehtävä alkaa selvittää, tietääkö tosiaan liitossa joku tällaisistä doping-väitteistä. Aho oli myös saanut inhottavia kirjeitä ja puheluita asian johdosta.

-Epäilyt eivät ole vieläkään loppuneet. Yhä saan vastata tuota uutista koskeviin kysymyksiin, totesi Aho. Ahon mielestä nyt käynnissä oleva hovioikeuskäsittely on ollut paljon maltillisempaa kuin alioikeudessa.

-Se on ollut hyvä asia. Edelleen vaivana on ollut se, että on ollut tällaistä vihjailevaa uutisointia, joka on erittäin kiusallista. Toivon sydämestäni, että tämä asia saadaan kohta käsitellyksi loppuun. Aho uskoo, että kestävyyshiihto on saanut doping-uutisesta ikuisen tahran kilpeensä.

-Ei maine varmasti koskaan sellaisena palaudu. Jos hovioikeuden päätös on alioikeuden päätöksen kaltainen, niin silloin työrauha kyllä palautuu, totesi Aho.

Ahon lisäksi asianomistajista olivat kuultavina Hiihtoliiton toimitusjohtaja Esa Klinga, liiton markkinointipäällikkö Matti Leikoski ja liiton johtokunnan jäsen, Suomen pankin johtokunnan jäsen Matti Louekoski, joille Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaikille 100 000 markan korvaukset henkisestä kärsimyksestä.

Kasvuhormonia ollut pimeillä markkinoilla

Hovioikeus kuuli tänään myös kolmea todistajaa, kansanterveyslaitoksen laboratorionjohtajaa, dosentti Timo Seppälää, ruotsalaista Upjohn-lääketehtaan turvallisuuspäällikköä ja tukholmalaista poliisimiestä. Kaikkien näiden todistajien mukaan on mahdollista, että kasvuhormonia on liikkunut 90-luvulla pimeillä markkinoilla.

STT:n doping-jutun hovioikeuskäsittely jatkuu vielä ensi viikon maanantaina ja keskiviikkona, jolloin kuullaan osapuolten loppulausunnot. Normaalisti hovioikeus antaa päätöksensä kuukauden kuluessa viimeistä istuntopäivästä. Siten hovioikeuden päätös olisi odotettavissa lokakuun puolen välin tienoilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.