Mainos

Esko Aho kiistää olevansa Sipilän tärkeimpiä neuvonantajia

Esko Ahon mukaan väitteet siitä, että hän olisi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tärkeimpiä neuvonantajia, eivät vastaa todellisuutta.

Entinen pääministeri ja keskustavaikuttaja Aho sanoo, että hän on yrittänyt vaikuttaa vain yleiseen mielipiteeseen, jotta Suomessa ymmärrettäisiin, miten vaikeassa tilanteessa maa on.  

Hänen mukaansa väitteet johtuvat siitä, että nykyinen hallitus joutuu toimimaan hyvin samalla tavalla kuin 90-luvun alussa.   

– Syy ei ole se, että joku neuvoo tai joku vaikuttaa taustalla, vaan se, että ongelmat ovat hyvin samanlaisia. Meidän pitäisi saada ulkoinen kilpailukyky kuntoon, kustannustaso kohdalleen ja julkinen talous tervehdytettyä. Lisäksi talouskasvua pitäisi saada aikaan, hän sanoo.   

Aho oli keskustan puheenjohtaja ja porvarihallituksen pääministeri vuosina 1991–1995. Ahon mukaan Sipilä pystyy tekemään päätökset aivan itsenäisesti ja hän on harvinaisen kyvykäs pääministeri.   

– Ne, jotka pitävät häntä kokemattomana, ovat tehneet arviointivirheen, Aho sanoo.  

Ahon mukaan julkisessa keskustelussa yritetään löytää selityksiä Suomen vaikeaan tilanteeseen henkilöiden suhteista ja hallituksen huonoista väleistä ay-liikkeeseen.  

– Nämä ovat täysin epärelevantteja. Ainoa relevantti ongelma on se, että Suomessa ei ole kohta 10 vuoteen ole ollut taloudellista kasvua eikä kunnollisesta kasvusta ole vieläkään näkymää, valtion velkaantuminen on kasvussa ja työttömyys nousussa. Päähuomio pitäisi nyt laittaa niihin ja keskittyä, että näitä saataisiin ratkottua, hän sanoo.

Verkkojulkaisu Long Playn jutun mukaan Ahon sanotaan olevan yksi Sipilän tärkeimpiä neuvonantajia. Juttua varten haastateltiin 20 ihmistä, enimmäkseen keskustan ja muiden puolueiden vaikuttajia sekä ammattijärjestöjen edustajia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.