Mainos

Väyrynen ryöpyttää hallituksen paketteja: "Riittämättömiä ja liian hitaita"

7:15

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) mukaan Suomi on yhden totuuden maa, jossa sekä hallitus että oppositio ovat siinä uskossa, että euroalueessa täytyy nyt olla ja pysyä.

Väyrysen mukaan myös media vaikenee tyystin siitä, että nykypolitiikalle on olemassa vaihtoehto. Hän kritisoi sitä, että ulkomailta tulevia aloitteita ja asioita arvostetaan enemmän kuin sitä, mitä keskustelua käydään kotimaassa.

Hän haluaa haastaa tätä ajatustapaa kansalaisaloitteellaan, joka saavutti viime kuussa kriittisen 50 000 kannattajan rajapyykin.

Väyrysen aloitteen mukaan Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Siinä sanotaan, että eurosta on koitunut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä sekä julkisen talouden paha alijäämä. 

Huomenta Suomessa vieraillut Väyrynen sanoo, että monessa Euroopan maassa pohditaan tällä hetkellä EU-alueen toimintaa. Hänen mukaansa Suomi on kallis maa, eikä jo saavutetuista eduista ja esimerkiksi palkkatasosta haluta tinkiä. Syynä tähän on Suomen vahva ay-liike, joka ei jousta. 

– Suomessa ei kyetä pudottamaan palkkoja ja eläkkeitä kymmeniä prosentteja, ei voida tehdä sisäistä devalvaatiota, hän sanoo.

Väyrysen mukaan oma valuutta johtaisi nopeasti talouskasvuun. Nyt hallituksen paketit ovat riittämättömiä ja toimet liian hitaita.

Hänen mukaansa euroero ei olisi valtavan kallista, ja nopean talouskasvun myötä se maksaisi itsensä takaisin. 

– Hintalappua ei kukaan tiedä, mutta on heitetty ihan järjettömiä lukuja, Väyrynen sanoo ja toivoo, että asiaa tutkittaisiin nyt kunnolla.

6:35


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.