Mainos

Sipilä hallituksen kannatuksesta Ylellä: Vaikeat päätökset syövät suosiota

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei hätkähdä alhaisista gallup-kyselyjen luvuista. Helsingin Sanomien kyselyssä hallitukseen tyytymättömien määrä on kaksinkertaistunut puolessa vuodessa. 

Viime kesänä lähes 40 prosenttia katsoi, että Sipilän hallitus oli onnistunut työssään erittäin tai melko hyvin. Nyt samaa mieltä oli enää 24 prosenttia vastaajista. 

– Nämä luvut ovat yllättävänkin hyvät siihen nähden, että nyt on monien vuosien työt olleet tekemättä, kun puhutaan uudistuksista ja niistä välttämättömistä toimista, mitä Suomella on edessään, pääministeri Sipilä totesi Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

Pääministerin mukaan tiedossa oli, että syksystä tulee vaikea, koska hankalia päätöksiä joudutaan tekemään paljon.

–  Mitään muuta vaihtoehtoa meillä ei ole kuin tehdä hankalia päätöksiä ja muuttaa Suomen suunta, pääministeri Sipilä sanoi.

– En minä gallupeiden mukaan ole koskaan elänyt, enkä suosion tavoittelun.  Jos suosiota tavoiteltaisiin, niin jatkettaisiin velaksi elämistä. Kyllä tämä on tiedossa, että nämä vaikeat päätökset tulevat syömään suosiota, Sipilä jatkoi.

Sipilän mukaan hallitusohjelmaa ei ole tarvetta päivittää, vaan toimenpiteitä tehdään tilanteen mukaan. Näin on tehty esimerkiksi turvapaikkatilanteen vuoksi. 

Sipilä: "Ei-linja" vallitsee

Sipilä toivoi yhteiskunnalliseen keskusteluun vaihtoehtoja ja ratkaisuja "ei-linjan" sijaan. Sipilä vetosi kansalaisiin jo syyskuussa suorassa tv-puheessa, jossa hän kertoi Suomen tilanteen olevan poikkeuksellisen vakava. 

– Meillä on vallalla tällainen "ei-linja", eli kun vaihtoehtoja kysytään, niin "ei" riittää ja kenenkään ei tarvitse esittää vaihtoehtoja, Sipilä sanoi. 

Sipilän mukaan työttömyyskehitys pitäisi saada taittumaan ja talkoisiin tarvitaan kaikkia suomalaisia, myös työssäkäyviä.

Pääministeri sanoo odottavansa yhä työmarkkinajärjestöiltä korvaavaa ehdotusta hallituksen kilpailukykypaketille. 

– Päämäärä on tärkein, keinot ovat avoinna, pääministeri Sipilä sanoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.