Mainos

Esitutkinta valmis: Crown Maryn kapteeni reippaassa humalassa

Länsi-Suomen merivartiosto on saanut päätökseen esitutkinnan, jossa rahtialus Crown Maryn päällikön epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumukseen sekä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Tutkinnassa on ilmennyt, että aluksen ukrainalaiskapteeni oli nukahtanut aluksen ohjaamoon. Hänellä on ollut kiinniottohetkellä 1,89 promillen verran alkoholia veressään. Vesiliikennejuopumuksen raja ammattimaisessa vesiliikenteessä on 0,5 promillea.

Hollannin lipun alla liikennöivä Crown Mary -rahtialus uhkasi ajautua törmäyskurssille useiden muiden laivojen kanssa Saaristomerellä viime kuussa. Alus oli matkalla Ruotsin Härnösandiin.

Tapahtumat saivat alkunsa hieman ennen puoltayötä, kun meriliikennekeskus huomasi Crown Maryn poikenneen reittijakojärjestelmän ulkopuolelle Ahvenanmaan eteläpuolella. Meriliikennekeskus ja merivartiosto yrittivät ottaa alukselle yhteyttä tässä kuitenkaan onnistumatta. Länsi-Suomen merivartiosto hälytti tapahtuma-alueelle sekä vene- että helikopteripartion, ja suoritetun tutkinnan perusteella aluksella havahduttiin vasta rajavartiolaitoksen helikopterin valonheittimeen.

Rajavartiolaitos esti karilleajon noin 20 minuuttia ennen törmäystä Kökarin eteläpuolella.

Ilman viranomaisten nopeaa, tehokasta ja määrätietoista toimintaa olisi alus todennäköisesti ajanut karille.

Asia on siirtynyt syyteharkintaan Ahvenanmaan maakuntasyyttäjävirastoon.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.