Mainos

Esitutkinta: Myös Nova Groupin rahanjako rikollista

Poliisin tutkimusten perusteella sekä Nova Groupista että Nova Kiinteistökehityksestä jaettiin kehnossa taloudellisessa tilanteessa ulos rahaa rikollisella tavalla. Konkurssiin menneiden yhtiöiden vastuuhenkilöitä epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

STT:n tietojen mukaan Nova Groupin tutkinnassa on epäiltynä samat henkilöt, joita epäillään rikoksesta myös Nova Kiinteistökehityksen jutussa. Tämä selittyy sillä, että molemmilla yhtiöillä on ollut pitkälti sama hallitus ja muut vastuuhenkilöt, vaikka niillä on ollut eri toimitusjohtajat. Ylen uutisten mukaan Kiinteistökehityksen haarassa rikoksista epäillään seitsemää ihmistä.

Molemmat tutkinnat ovat loppulausunnoilla ja siten viittä vaille valmiit. Tutkinnanjohtaja Markku Nisula muistuttaa, etteivät epäilyt välttämättä tarkoita sitä, että rahanjako olisi aiheuttanut yhtiöiden konkurssit. Sen sijaan rahaa on tutkinnan perusteella kulutettu avokätisesti, vaikka yhtiöiden maksukyvyttömyys on ollut tiedossa.

Rahaa paloi lainoihin ja kestityksiin

Nova Groupin pesänhoitajan mukaan konkurssi johtui pitkälti siitä, että rahaa oli lainattu lähipiirille ja -yhteisöille sekä tuhlailtu muun muassa kalliisiin autoihin ja kestityksiin. Viimeisen tilikauden tulos vuosina 2008-2009 jäi yli viisi miljoonaa euroa tappiolliseksi.

Nova Kiinteistökehitys antoi muun muassa keskustan Menestyvä Suomi ry:lle reilut 100 000 euroa vaalitukea. Ylen mukaan poliisitutkinta tukee käsitystä, jonka mukaan konkurssia vauhditti myös muun muassa toimitusjohtaja Arto Merisalon yhtiöstä nostamat laina ja palkka.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.