Esapekka Lappi repi lisää eroa kärjessä – suomalainen yllättynyt supervauhdista "Paras rallipäivä urallani"

0:51
Katso videolta Esapekka Lapin hurja pohja-aika perjantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

Esapekka Lappi jatkoi perjantain viimeisillä erikoiskokeilla vahvoja suorituksiaan ja kasvatti eroaan Meksikon rallin kärjessä. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kroatian MM-ralli 20.-23.4.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tilanne 10/23 EK jälkeen

sijoituskuljettajatalliero/aika
1.Esapekka LappiHyundai1.25.12,0
2.Sebastien OgierToyota+5,3
3.Elfyn EvansToyota+30,1
4.Thierry NeuvilleHyundai+39,8
5.Kalle RovanperäToyota+59,7
6.Dani SordoHyundai+1.27,2
7.Gus Greensmith (WRC2)Skoda+3.50,1
8.Adrien Fourmaux (WRC2)M-Sport+3.58,6
9.Emil Lindholm (WRC2)Toyota+4.16,5
10.Kajetan Kajetanowicz (WRC2)Skoda+4.53,1

Hyundain Esapekka Lappi johtaa Meksikon MM-rallia kahden kisapäivän jälkeen 5,3 sekunnin erolla Toyotan Sebastien Ogieriin. Päivän päätteeksi haastattelussa nähtiin todella hyväntuulinen suomalainen.

– Olen hieman yllättynyt, mutta otan tämän vastaan. Tämä oli luultavasti paras rallipäivä urallani, Lappi iloitsi haastattelussa.

Lappi otti eilen yhteensä viisi pohja-aikaa kahdeksalla erikoiskokeella, ja sai revittyä eroa niskaan hengittävään ranskalaiseen koko ajan hieman lisää.

– Toivoin, että pystyisin taistelemaan kärjessä, mutta että johtaisin Sebastienia vastaan, ei käynyt mielessänikään. En osannut arvioida, miten tämä päivä sujuu, luotin vain siihen että vauhtimme on hyvää, Lappi kertasi tuntojaan.

Kärkikaksikko on todella tiiviissä nipussa ja kolmantena olevaan Elfyn Evansiin on jo reilumpi ero. Taistelu kolmossijasta on tiukkaa, kun Thierry Neuville hengittää Evansin takana lähietäisyydellä.

Kalle Rovanperä on jäänyt kolmossijasta taistelevasta kaksikosta noin puoli minuuttia, mutta lauantaina on mahdollisuus hyökätä kohti palkintosijaa, kun hänen ei tarvitse enää toimia aura-autona.

– Olen melko tyytyväinen viidenteen sijaan. Aikaisempina vuosina ensimmäisillä erikoiskoevedoilla on tullut enemmän aikaeroa, emmekä ole niin kaukana takana. Teimme mielestäni sen mitä pystyimme, Rovanperä summasi perjantain ajot.

– Nyt lähtöpaikka on parempi, ja lauantaina meidän täytyy käyttää se hyvin ja toivottavasti taistella kuljettajia vastaan, jotka ovat meitä lähellä.

Hyundain Dani Sordo oli vielä hyvin palkintopallitaistelussa mukana, mutta seitsemännellä erikoiskokeella hänen autostaan puhkesi rengas ja aikaeroa kärkeen kertyi reilusti yli minuutti ylimääräistä.

Avauspäivän kahden lyhyen erikoiskokeen jälkeen kärjessä ollut Ott Tänak on jäänyt 14 minuutin päähän johtajasta. Hänen autostaan hajosi lauantaina turbo. Toyotan Takamoto Katsuta keskeytti viidennellä erikoiskokeella ajettuaan ulos.

Ralli jatkuu lauantaina Suomen aikaa kello 16.13 erikoiskokeella numero 11. Rallia voi katsoa C Moressa.

1:54

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja