EK8: Sebastien Ogier rallin kärkeen – Kalle Rovanperä alkaa löytää vauhtiaan Toyotalla

Sebastien Ogier otti Toyota-kuskien taistelussa kärkipaikan haltuunsa Monte Carlo -rallin perjantain viimeisellä erikoiskokeella.

Ogier oli reilun 20 kilometrin mittaisella EK8:lla 3,9 sekuntia Evansia nopeampi ja otti näin kauden ensimmäisen MM-rallin komentoonsa 1,2 sekunnin turvin.

Kärki tiivistyi perjantain päätteeksi entisestään, kun kolmantena oleva Hyundain Thierry Neuville ajoi pohja-ajan ja nousi vain 6,4 sekunnin päähän Ogierista. Tämän jälkeen ero nelossijaa pitävään Hyundain Sebastien Loebiin on jo yli minuutti.

Suomalaisista Toyota-kuski Kalle Rovanperä hävisi kärjelle 14,1 sekuntia, mutta pystyi jälleen lähestymään sekunnilla Esapekka Lappia, joka on ollut pitkin päivää vaikeuksissa Montessa.

Kokonaistilanteessa Lappi on yötauolle lähdettäessä lähes kaksi minuuttia Ogierin takana viidennellä sijalla. Rovanperä hiillostaa Ford-kuskia 22 sekunnin päässä.

– Se paranee koko ajan. En halunnut puskea liikaa, mutta nyt vauhti paranee. Haluan yhä onnistua vähän paremmin, mutta tässä kohtaa se on ihan ok, Rovanperä tiivisti päivänsä.

Lapin kohdalla ei himmailusta sen sijaan voi puhua. Pahoja aikamenestyksiä sisältäneiden pätkien jälkeen viimeisellä natsasi, mutta vauhti ei siltikään riitä.

– Tämä oli päivän paras pätkä, mutta aika ei ole hyvä. Puskin todella kovaa, mutta selvästi teen jotain väärin, Lappi hämmästeli.

Maailmanmestari Ott Tänak ajoi rajusti ulos neljännellä erikoiskokeella ja joutuu jättämään rallin kesken. Virolaiskuski jää kartturinsa Martin Järveojan kanssa yöksi sairaalaan tarkkailuun, mutta Hyundain mukaan kaksikko on kunnossa.

Monte Carlon MM-ralli 8/16:

EK8:
1. Thierry Neuville     Hyundai     13.13,1
2. Sebastien Ogier      Toyota         +1,0
3. Elfyn Evans          Toyota         +4,9
4. Sebastien Loeb       Hyundai       +13,0
5. Kalle Rovanperä      Toyota        +14,1
6. Esapekka Lappi       Ford          +15,0
7. Teemu Suninen        Ford          +16,0

Tilanne EK:n 8/16 jälkeen:
1. Sebastien Ogier      Toyota    1:43.31,5
2. Elfyn Evans          Toyota         +1,2
3. Thierry Neuville     Hyundai        +6,4
4. Sebastien Loeb       Hyundai     +1.06,9
5. Esapekka Lappi       Ford        +1.57,2
6. Kalle Rovanperä      Toyota      +2.19,2
...
16. Teemu Suninen       Ford       +11.26,8







Lue myös:

    Uusimmat