Esapekka Lappi povaa yllätyksiä Viron MM-ralliin – "Porukka jopa rallihullumpaa kuin Suomessa"

7:39
Esapekka Lappi on nauttinut koronatauon mahdollistamasta tauosta. Hän kertoi 16. heinäkuuta, miten on pitänyt ajotuntumansa yllä.

Rallin MM-sarjan on määrä jatkua vihdoin syyskuun alussa pitkän koronatauon jälkeen. Uutuuskisana MM-kalenteriin on otettu mukaan Viron ralli, joka kaasutellaan Tarton ja Otepään kaupunkien ympäristöissä.

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi odottaa jo tositoimiin pääsyä innolla, vaikka aika on kulunut hyvin myös kotopuolessa Pieksämäellä.

– Minun mielestä on kivaa, että päästään taas aloittamaan. Toivottavasti se pysyy turvallisena kaikkien osapuolien kannalta, niin yleisön kuin ralliväenkin, että kisoja voidaan sitten oikeasti ajaa. Hieno juttu, että alkaa Virosta, mutta toki olisin aloittanut mieluiten Suomesta, Lappi sanoo MTV Urheilulle.

– Viron ralli oli kuitenkin jo viime vuonna hieno kisa ja erittäin hyvin järjestetty. Ihan kivaa, että ne sai sen siihen. Toki ne kaikki muutkin loppukauden rallit ovat hyviä. Mukavaa, että Sardinia on siellä välissä. Ei siellä ehkä kuuma lomakeli tällä kertaa ole, mutta rallista kyllä tykkään kovasti. Minun mielestä loppukauden kalenteri vaikuttaa ihan pätevältä.

Viro on nopea ralli, jossa vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Kisaa verrataan usein Suomen MM-ralliin, mutta Lappi näkee kilpailujen välillä selviä eroja.

– Totta kai se on hyvin samantyyppinen kisa. Toki maasto on Virossa tasaisempaa, mutta viime vuonna sinne oli rakennettu hyppyreitä. Ne ei ehkä ihan luonnollisia ole, kun niistä ponkaisee aika pitkälle ja on yllätyksiä varmasti luvassa, Lappi summaa.

– Aina on totuttu, että on Jyväskylä ja Ruotsi, jotka ovat nopeita ralleja sarjassa. Viro kuuluu ehdottomasti siihen listalle. Se on hieno ralli ja tiet ovat hienoja, siellä on leveämpää ja kapeampaa tietä. Yleisö on ihan yhtä rallihullua, ellei jopa hullumpaa kuin Suomessa. Jos ei rajoituksia olisi, niin varmasti olisi aika iso sirkus siellä pätkien varrella, Lappi jatkaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pieksämäkeläisen kausi alkoi hyvin Monte Carlossa ja Ruotsissa. Ainoa harmin aihe oli Meksikon MM-rallissa sattunut raju tulipalo, joka tuhosi Lapin auton täysin. Yksityistalli M-Sport ei testaa kuin yhden päivän ennen Viron rallia ja senkin lähellä päämajaansa Englannin Cumbriassa. Lappi myöntää, että Virossa ei ehkä vielä kannata palkintosijoista haaveilla.

– Varmaan nousujohteisuus olisi se sana loppukaudeksi. Jos saa vähän tuntumaa alle, niin Viron jälkeen seuraavissa kisoissa voisi olla jo omaan vireen puolelta ainakin kilpailukykyisempi. Jos saataisiin vielä päivityksiä autoon. olisi se hyvä juttu, Lappi miettii.

– En ole ihan varma, milloin päivitykset ovat tulossa. Alun perin niiden piti tulla Keniaan, mutta en tiedä, miten korona sotki niitä suunnitelmia. Toivottavasti saadaan tänä vuonna, niin saadaan sieltäkin puolelta lisää suorituskykyä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja