Esapekka Lappi uskoo säilyttävänsä paikkansa WRC-auton ratissa – ”Olen luottavaisin mielin, että saan jatkaa ensi vuonna”

Esapekka Lappi on nauttinut koronatauon mahdollistamasta tauosta – kertoo, miten on pitänyt ajotuntumaansa yllä 7:39
Esapekka Lappi kertoi MTV Urheilulle, miten on pitänyt ajotuntumansa yllä koronatauon aikana.

M-Sport Fordin rallitalliin täksi kaudeksi siirtynyt Esapekka Lappi aloitti MM-kauden varsin hyvin ennen koronataukoa.

Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Lappi oli neljäs ja seuraavassa kisassa Ruotsissa viides. Kauden kolmas osakilpailu Meksikossa päättyi keskeytykseen, kun Lapin auto paloi poroksi seitsemännen erikoiskokeen El Chocolaten maalissa. Ennen keskeytystään pieksämäkeläinen oli rallissa neljäntenä.

Citroenin vetäydyttyä MM-sarjasta viime kauden jälkeen löysi Lappi nopeasti uuden työnantajan. Suomalaiskuski jatkaisi mielellään myös ensi kaudella yksityistalli M-Sportilla.

– No joo, totta kai se olisi hyvä, että saisi ajaa myös ensi vuonna. Näyttöjen antaminen on ollut vähän vaikeaa tänä aikana. Ei kuitenkaan siinä mielessä stressaa, että ne ensimmäiset kisat menivät ihan hyvin ja ei tullut itse hölmöiltyä mitään, Lappi summaa MTV Urheilulle.

– Ei ole sellainen tunne, että he haluaisivat päästä minusta eroon. Siinä suhteessa olen luottavaisin mielin, että saan jatkaa ensi vuonna, jos vaan loppukaudesta kaikki menee järkevästi ja he (M-Sport) ovat mukana ensi vuonna.

Lapin sopimus kattaa tämän kauden. Jatkosta ei ole käyty keskusteluja mihinkään suuntaan. M-Sportin lisäksi Toyotan ja Hyundain talleissa paikat lienevät täynnä.

– En ole käynyt keskusteluja kenenkään kanssa. En edes tiedä, onko muualla mitään paikkoja auki. Eiköhän Sebastien (Ogier) jatka Toyotalla vielä vuoden nyt kun on saanut niin kauan olla kotona. Hyundaista en tiedä yhtään, mitä siellä tapahtuu sopimusten suhteen. Odotetaan nyt ja ajetaan pari kisaa ensin, Lappi kertoo.

Jatko M-Sportilla ei ole kuitenkaan pelkästään Lapin omissa käsissä, vaikka loppukauden viidestä kisasta tulisi kuinka hyviä tuloksia. Koronapandemia on runnellut rajusti yksityistiimin taloutta, jonka myötä M-Sport on lomauttanut ison osan työntekijöistään ja joutunut antamaan myös osalle väestä lopputilin.

Lue myös:

    Uusimmat