Esapekka Lapin ura MM-sarjassa jatkuu sittenkin? – "Hyviä asioita on jo tapahtunut"

Esapekka Lappi kommentoi Citroenin vetäytymistä MM-ralleista 1:09
Citroen ilmoitti jättävänsä rallin MM-sarjan jo tämän kauden jälkeen.

Citroenin vetäytyminen rallin MM-sarjasta ei tullut järin suurena yllätyksenä viikon velloneiden huhujen jälkeen. Isku oli kuitenkin iso sekä sarjalle että monelle kuskille, joilla on entistä vähemmän työpaikkoja lajin absoluuttisella huipulla.

Ranskalaistallin päätös tiesi ainakin toistaiseksi työttömyyttä Esapekka Lapille. Pieksämäkeläinen aloitti WRC-auton ratissa Toyotalla ja siirtyi puolentoista vuoden jälkeen Citroenille. Vaikka suomalaiskuski pelkäsi itse vielä keskiviikkona sokkiuutisen jälkeen, että koko ura on vaakalaudalla, niin tilanne saattaa vielä ratketa Lapin eduksi.

Belgialainen Speed Magazine uutisoi eilen, että Lappi on saamassa työpaikan M-Sport Fordilta. Myös Lappi itse julkaisi keskiviikkoiltana mielenkiintoisen viestin yhteisöpalvelu Twitterissä.

– Tässä jutussa on ihan asiaa. Ja hyviä asioita on jo tapahtunut haastattelun jälkeenkin, Lappi kirjoitti kommentoiden Yle Urheilun artikkelia tehostaen viestiään peukulla ja sormet ristissä -symbolilla.

Kaikki oli valmista ensi kautta varten

Lappi harmitteli, että C3 WRC:hen oli tulossa lukuisia uudistuksia, joita ei päästä nyt edes kokeilemaan tositoimissa.

Suomalaiskuskin mukaan viimeisen viikon huhujen myötä pelko alkoi hiipimään takalistoon, mutta sitä ennen mitään merkkejä Citroenin lähdöstä ei ollut ilmassa.

– Koko ajan mietimme tulevaa ja minulle on edelleen lentoliput ensi viikon testejä varten. Kaikki oli siltä osin valmista ensi kautta varten, Lappi sanoi.

– Kuten mediassakin näkyi, niin kehitimme autoa viimeiseen asti ja meille oli tulossa uusia aerodynamiikan osia ja muutakin. Meille oli tulossa päivityksiä moottoriin, geometriaan, ohjaukseen ja vaikka mitä muutakin. En osannut ajatella, että näin tässä käy, Lappi jatkoi.

Citroenin tilanne muistuttaa Volkswagenin vetäytymistä kauden 2016 jälkeen, joskin syyt taustalla ovat erilaisia.

– Aika samanlainen tilanne tämä on kuin mitä Volkkarilla oli. Päätettiin vain vetää johto seinästä yhtäkkiä, Lappi summasi.

Lue myös:

    Uusimmat