Esapekka Lappi sai Citroenilta tyrmäysiskun, ura loppumassa tähän – "Ei vahvalta näytä"

Ranskalaistalli Citroen jättää rallin MM-sarjan – löytääkö Esapekka Lappi uuden tallin? 4:53
MTV Uutiset Live: Citroen vetäytyy MM-ralleista

Citroen-kuski Esapekka Lappi sai tietää vasta tänään aamulla, että hänen tallinsa ei jatka rallin MM-sarjassa enää ensi kaudella. Lappi pelkää ralliuransa päättyvän.

- Aamulla sain tästä itsekin vasta tietää. Aika sekavat ovat ajatukset. Ei ole helppo tilanne ja totta kai olen huolestunut oman urani kannalta. Ei vahvalta näytä sen suhteen, Lappi toteaa MTV Urheilun haastattelussa.

- Aika myöhäinen ajankohta oli päätöksen suhteen ja ajopaikat ovat jo pitkälti jaettu tuleville vuosille. Vähän huolestunut olen kyllä, Lappi jatkoi.

Citroen perusteli vetäytymistään sillä, että ranskalaismestari Sebastien Ogier oli päättänyt lähteä tallista.

- Ilmeisesti hänellä on valtaa aika paljon, jos tehdastalli lopettaa sen takia ettei hän halua ajaa siellä.

28-vuotiaan Lapin mukaan mediassa velloneet huhut saivat hänet jo syksyn aikana hieman huolestumaan tallin jatkosta.

- Totta kai yritin saada omalta pomoltani infoa aiheesta, mutta en saanut mitään. Se laittoi itsenikin vähän varpailleni. Toisaalta ajattelin, että se liittyi vain Sebin tilanteeseen ja että hommat jatkuisivat.

"Ollaan semmoisia kärpäsiä tässä koko paletissa"

Lapin mukaan Citroenille olisi varmasti ollut tarjolla kuskeja, mutta ei välttämättä ketään huippukuskia. Omien sanojensa mukaan hän ei itse olisi ollut siihen vielä valmis ajettuaan vasta pari täyttä kautta ja yhteensä 55 MM-rallia. Kokemusta oli tarkoitus hakea lisää tuleville vuosille.

- Meillä oli sopimus ensi vuodesta ja minulla vielä optio seuraavastakin (2021) vuodesta. Panostusta oli koko ajan tallin puolelta. Että jatketaan. Mutta ei se ollut meidän pomon päätös. Kun isot pomot päättävät vetää töpselin seinässä.

- Me ollaan semmoisia kärpäsiä tässä koko paletissa. Monille kuskeille ja mekaanikoille tämä on koko elämä ja tosi tärkeä osa sitä. Yritysjohtajille tämä on vain muutama lause paperilla.

Uran päättyminen pelottavan lähellä

Nyt Lapilla ja hänen taustajoukoillaan alkaa kuumeinen metsästys ensi kauden tallipaikan suhteen. Myös uran loppuminen tähän paikkaan on lähellä.

- Hyundai on täynnä ja Toyota tulee olemaan täynnä. Fordin paikasta taistelee kuusi kuskia. Kun katsoo tilastoja, niin oltiinko me nyt viimeinen tässä sarjassa. Eihän se vahvalta näytä. Eihän se tietysti mitään maksa yrittää kysyä, että onnistuisiko semmoinen. Varmasti se on erittäin haastavaa tässä tilanteessa, Lappi laskee.

- Koitetaan taistella kovasti, että pystytään jatkamaan uraa. Sekin vaihtoehto on hyvinkin pelottavan lähellä, että urani loppuu tähän. Sitten olisi aikaa olla kotona lasten parissa. Sekin on positiivista, mutta haluaisin jatkaa rallin parissa, Lappi summaa.

Lue myös:

    Uusimmat