Esa Lindellin arvo NHL-kaukalossa kiteytyy tässä: ruotsalaishyökkääjälle tylyä käsittelyä – "Hänellä ei ole aikaa hienosteleville yrityksillesi"

Millaisin suomalaisodotuksin NHL:n pudotuspeleihin? 2:48
MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ennakoi NHL-pudotuspelejä Tulosruudussa 10. huhtikuuta.

Suomalaispuolustaja Esa Lindell oli yksi Dallas Starsin kivijaloista, kun teksasilaisseura nappasi 3-2-vierasvoiton Nashville Predatorsista jääkiekon NHL:n pudotuspelisarjan avausottelussa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. Eräs tilanne ottelusta osoitti erityisesti Lindellin arvon Starsille. 

Lindell, 24, ei ole profiloitunut NHL-urallaan pistelinkona, mutta perustekeminen on rautaisella tasolla. Se näkyi myös Nashville-sarjan avauksessa, jossa hän pelasi yli 27 minuuttia – eniten koko joukosta – ja jäi tehotilastossa yhden pykälän plussalle. 

Suomalaispakin jykevästä tekemisestä nousi esiin yksi esimerkki, jossa Lindell tekee Nashvillen Viktor Arvidssonin vaarattomaksi yksi vastaan yksi -tilanteessa. Ensin Lindell hoitaa kiekon pois vaara-alueelta, minkä jälkeen hän jyrää vielä ruotsalaishyökkääjään laidan kautta jäähän. 

Starsista kirjoittava toimittaja Robert Tiffin summasi tilanteen osuvasti. 

– Esa Lindellillä ei ole aikaa sinun hienosteleville yksi vastaan yksi -yrityksillesi, Viktor Arvidsson, Tiffin kirjoitti Twitterissä

Ottelu oli Lindellille uran ensimmäinen NHL-pudotuspeleissä. Runkosarjan puolella hänellä on vyöllään 239 ottelua tehoilla 24+53=77. 

Lue myös:

    Uusimmat