Aleksandr Ovetshkin muisteli vastustajan ja kaukalon murskannutta avausvaihtoaan NHL:ssä – "Yksi hullu venäläinen on tullut liigaan"

Washington Capitals ja sen kapteeni Aleksandr Ovetshkin puolustavat parhaillaan Stanley Cupin mestaruutta NHL:n pudotuspeleissä. Venäläistähti on myös muistellut NHL-uransa ensiaskeleita NBC:lle. 

Nykyään 33-vuotias Ovetshkin tuli NHL:ään ryminällä kaudella 2005-06, sillä hän iski 81 ottelussa hurjat tehot 52+54=106. Samalla käynnistyi median ruokkima kaksintaistelu liigan kovimman tähden tittelistä Pittsburghin Sidney Crosbyn kanssa. 

Jos oli Ovetshkinin ensimmäinen NHL-kausi tyrmäävä, niin oli myös hänen aivan ensimmäinen vaihtonsa. Se tuli ottelussa Columbusta vastaan. 

Tuolloin 20-vuotias Ovetshkin rynnisti keskialueelta karvaamaan Columbuksen puolustusalueelle, eikä puolustaja Radoslav Suchy tiennyt mitä on tulossa. Tulokas jyräsi Suchyn maalin takana, minkä seurauksena pleksien välinen tukirauta irtosi jäälle (video alla).  

Tapaus on jäänyt Ovetshkinin mieleen. 

– Olin nuori ja hullu. Kun sinulla on tuollaista voimaa kehossasi, sitä pitää käyttää. Minun piti lähettää viesti, Ovetshkin kommentoi. 

Mikä tämä viesti oli?

– Yksi hullu venäläinen on tullut liigaan, debyytissään kaksi osumaa tehnyt Ovetshkin heittää hymyillen.

Washington hävisi Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä Carolina Hurricanesille, joka samalla tasoitti pudotuspelien avauskierroksen sarjan 2-2-lukemiin. Ovetshkin teki Capitalsin ainoan maalin. 


Lue myös:

    Uusimmat