Eronnut nainen vaati häävalokuvaajalta rahojaan takaisin neljä vuotta häiden jälkeen – "Tämän täytyy olla vitsi"

Hääsuunnittelija paljastaa: Näihin asioihin menee häissä yllättävän paljon rahaa ja näissä taas voi säästää 5:20
KATSO MYÖS: Hääsuunnittelija paljastaa, mihin asioihin häissä palaa rahaa. Entä missä voi säästää?

Valokuvaaja ei ollut uskoa entisen asiakkaansa pyyntöä.

Eteläafrikkalainen valokuvaaja Lance Romeo sai epätavallisen pyynnön entiseltä asiakkaaltaan. Miehestään eronnut nainen halusi rahat takaisin Romeon ottamista hääkuvista – neljä vuotta häiden jälkeen. Epäuskoinen Romeo julkaisi naisen kanssa käymänsä keskustelun sometileillään.

– Vannon, että elämäni on kuin elokuva... ei tätä voi keksiä päästään, Romeo kirjoitti julkaisemiensa kuvakaappausten yhteydessä.

Viraaliksi levinneestä tapauksesta uutisoivat muun muassa Buzzfeed ja Fox News.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Emme tarvitse niitä enää"

Neljän vuoden takainen morsian muistutti Romeota viesteissään siitä, että häät pidettiin Durbanissa, Etelä-Afrikassa. 

"No, olen nyt eronnut, emmekä ex-mieheni kanssa tarvitse niitä kuvia enää. Teit hienoa työtä, mutta ne menivät hukkaan, sillä olemme nyt eronneet. Tarvitsen rahat takaisin summasta, jonka maksoimme, koska emme tarvitse niitä enää", ex-asiakas kirjoitti Romeolle.

"Anteeksi mitä? Tämän täytyy olla vitsi, eikö niin?", hämmentynyt valokuvaaja vastasi naiselle kuvakaappausten mukaan.

Romeo muistutti naista siitä, että valokuvaus ei ole palvelus, josta on tapana antaa rahoja takaisin sen jälkeen, kun kuvat on otettu ja toimitettu.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen puolestaan perusteli pyyntöään sillä, ettei sopimuksessa lukenut mitään siitä, ettei kuvia voisi palauttaa. Niinpä ex-morsian kertoi kokevansa olevan oikeutettu palautukseen.

"Ei, rouva, et ole oikeutettu palautukseen. Haluaisin pysytellä ammattimaisena kanssasi, ja vain vakuuttaa sinut siitä, että et ole saamassa palautusta. On tarpeeksi paha, että haluat palautuksia neljä vuotta myöhemmin, se on valitettavasti nöyryyttävää kannaltasi. Joten, ei palautuksia", valokuvaaja vastasi.

"Luulin, että kanssani pilailtiin"

Nainen kertoi valokuvaajan saavan yhteydenoton lakimieheltä. Romeo puolestaan vastasi olevansa varma tulleensa juuri jekutetuksi. Myöhemmin nainen otti yhteyttä ja pyysi tapaamista valokuvaajan kanssa ja vähintään 70 prosenttia maksetuista rahoista takaisin, jonka jälkeen hän voisi "mennä eteenpäin ja parantua kaikesta".

– Kun sain tekstiviestin, jossa pyydettiin rahoja takaisin, luulin, että kanssani pilailtiin. Hän ei voinut olla tosissaan, ei todellakaan, Romeo kertoo Buzzfeedille.

Pian mies oli kuitenkin ymmärtänyt, ettei nainen pilaillut.

– Mitä enemmän puhuimme, sitä enemmän minulle valkeni, että hän oli oikeasti tosissaan, ja itse asiassa vakuuttunut siitä, että hän ansaitsi ja hän oli oikeutettu palautukseen, koska oli eronnut, valokuvaaja ihmettelee.

Valokuvaaja kertoo naisen lakimiehen ottaneen yhteyttä, mutta Romeon mukaan myös lakimies tiesi kyllä, ettei hänen asiakkaallaan ollut mahdollisuuksia saada rahojaan takaisin.

Myös naisen ex-mies sai kuulla tapauksesta ja pyysi valokuvaajalta anteeksi naisen puolesta.

Romeo selventää BuzzFeedille, että rahojen palautus olisi toki ollut mahdollista siinä vaiheessa, kun kuvat on annettu hääparille. Jos he eivät olisi olleet tyytyväisiä, valokuvaaja olisi antanut rahat takaisin.

– Ei neljän kokonaisen vuoden jälkeen. Hänen avioliittonsa hajoaminen ei ole valokuvaajan vika.

Myöhemmin Romeo julkaisi vielä kuvakaappauksia, jossa tappionsa hyväksynyt nainen halusi Romeon tekevän erokuvaukset. Valokuvaaja kieltäytyi tehtävästä.

Katso myös: Sulhasen tapa leikata satojen eurojen hääkakkua vetää sanattomasksi

Lähteet: BuzzFeed, Fox News

Lue myös:

    Uusimmat