Kanadalainen hääkuvaaja jemmaili ottamiaan kuvia kuuden vuoden ajan – tekosyyt ja vitkastelu tulivat kalliiksi

Kanadalaiskuvaajan vitkastelu ja vuosikausia jatkuneet sumutusyritykset tulivat hänelle kalliiksi.

Kanadalaiskuvaajan vitkastelu tuli kalliiksi. Paikallinen tuomioistuin määräsi häävalokuvaajalle 22 000 Kanadan dollarin, siis hieman alle 15 000 euron sakon, koska tämä oli syyllistynyt sopimusrikkeeseen, kertoo CBC.

Hääkuvaajan ikuistamia häitä tanssittiin jo vuonna 2015. Avioituneet Kaman ja Ramandeep Rai olivat palkanneet Aman Balin kuvaamaan häänsä.

Tilasivat melkein kymppitonnilla hääkuvia

Amal oli kuvaamisessa ammattilainen ja hänellä oli myös valokuvausyritys. Hääkuvaus maksoi kokonaisuudessaan 8500 Kanadan dollaria; kuvien lisäksi pari halusi videoita, kiitoskortteja, digitaalisen vieraskirjan, Blu-ray-levyille poltettuja häämuistoja ja DVD:n, joka sisältäisi kaikki hääkuvat.

Lisäksi kuvaajalla oli hallussaan hääparin lapsuuskuvia, joita oli tarkoitus esitellä osana kuvaesitystä hääjuhlan aikana.

Sovittiin, että valmiiden hääkuvien toimittaminen kaikkinensa kestäisi korkeintaan vuoden.

Hääkuvaussopimus kielsi palkkaamasta muita kuvaajia

Oikeuden asiakirjojen mukaan itse hääjuhlat olivat valtaisat ja maksoivat yhteensä sata tuhatta dollaria. Hääkuvaussopimukseen kuului osuus, joka kielsi hääparia palkkaamasta muita kuvaajia.

Jo häissä ilmeni ongelmia: esimerkiksi koskettavaa kuvaesitystä "hääparin tarinasta" ei esitettykään. Juhlien jälkeen tilattuja hääkuvia ei kuulunut.

Vedätti pariskuntaa kolmen vuoden ajan – ja senkin jälkeen

Aman vastasi laiskasti hääparin kyselyihin, mutta hänen vastauksensa antoivat juttua oikeudessa käsitelleen tuomarin mukaan olettaa, että tuotteet olisivat pian valmiita toimitettaviksi.

– Hän siis vedätti Rain pariskuntaa yli kolmen vuoden ajan ja antoi heidän uskoa, että he saisivat kuvatuotteet, tuomari kuvaili.

Vuonna 2018 Aman ilmoittikin jättäneensä aiemman kuvausyrityksen. Hänen mukaansa hääkuvien käsitteleminen oli siirretty "toisille yrityksille", joita hän ei kuitenkaan nimennyt.

Lisäksi kuvaaja alkoi tässä vaiheessa väittää, ettei ollut toimittanut otoksia, koska pari ei ollut vielä maksanut koko summaa kuvista.

Katso myös: Helsingin messukeskuksessa vietettiin ainutlaatuisia juhlia, kun mikkeliläiset Nina Kansikas ja Tommi Bergman saivat toisensa historian ensimmäisissä "MP-häissä" 2019! Juttu jatkuu videon alla.

Keksi tekosyitä tapahtuneelle vielä oikeudessakin

Lopulta tapausta käsiteltiin oikeudessa. Oikeustoimet alkoivat alkuvuonna 2021.

Tuomarin mukaan Aman vältteli useita kysymyksiä oikeudessa, hänen selityksensä olivat "huolestuttavia", eivätkä todisteet tukeneet hänen selitystään tapahtuneesta. Tuomarin mukaan alkuperäinen sopimus kuvista oli lisäksi asiakirjana "täysin käsittämätön".

Tuomari kuvaili Amanin selityksiä tapahtuneelle tekosyiksi, joita tämä vaikutti keksivän jopa oikeudenkäynnin aikana. Kaiken kukkuraksi mies on asiakirjojen mukaan aiemminkin haastettu oikeuteen toimintatapojensa vuoksi.

Katso myös: Taatusti ainutlaatuiset hääkuvat! Yhdysvalloissa hirvi juoksi vastavihityn pariskunnan hääkuvaan. Juttu jatkuu videon alla.

Hulvaton hääkuva – hirvi keskeytti herkän hetken 0:55

Saivat takaisin osan kuvistaan – eivätkä nekään olleet miellyttävä yllätys

Aman yritti oikeudenkäynnin aikana tarjoutua palauttamaan lapsuuskuvat sekä toimittamaan kaikki hääkuvat myöhemmin. Hääpari otti vastaan hänen toimittamansa kuvat ja kovalevyn, mutta sekä lapsuuskuvia että hääkuvia puuttui.

Osa hääkuvista oli epäteräviä, osa häävideosta oli pimeää ja sumeaa, kuvissa näkyi Amanin kuvaustyöntekijöitä ja joissakin otoksissa kuva-alan tiellä oli esineitä, kuten kaiuttimia.

Aman tuomittiin sakkoihin ja toimittamaan kaikki hamstraamansa materiaalit hääparille.

Rait eivät ymmärrettävästi suostuneet siihen, että Aman käsittelisi hääkuvat loppuun. He joutuivat palkkaamaan toisen ammattilaisen editoimaan hääkuvista ja -videoista kelvolliset versiot.

Katso myös: Mistä tunnistaa hyvän hääkuvaajan? Entä miten otetaan upeita kuvia? Nappaa vinkit:

Näin onnistut hääkuvissa 7:20

Lue myös:

    Uusimmat