Eroavatko suomalaiset liian helposti? Asiantuntija vastaa

Moni parisuhde päätyy eroon – osa hyvin raskain ja osa hieman keveämmin perustein, mutta eroavatko suomalaiset liian helposti?

MTV Lifestyle otti selvää, millaiset syyt painavat taustalla suomalaisten päätyessä eron partaalle. Psykologi Ilona Rauhalan mukaan suomalaisilla on usein hyvät perustelut eroamiselle.

– Minulla ei ole sellainen tunne, että liian heppoisin perustein erotaan. Päinvastoin tuntuu, että ihmiset miettivät asioita erotilanteessa aika monelta kannalta ja moni saattaa pitkittääkin eroa todella pitkään, Rauhala toteaa.

– Toki on niitäkin, jotka tavallaan eroavat liian heppoisin perustein, mutta minä uskon, että eron taustalla on aina jokin perusteltu syy, Rauhala kertoo.

Psykologi muistuttaa, että nykypäivänä mahdollisuudet oman elämän rakentamiseen eron jälkeen ovat parantuneet tasa-arvon toteutumisen myötä. Tämä on johtanut siihen, että moni uskaltaa laittaa oman henkisen hyvinvointinsa edelle elämässään.

– Tänä päivänä meillä on varaa erota ja ihmisillä on siihen todella mahdollisuus: kenenkään ei tarvitse jäädä huonoon suhteeseen. Onko se sitten liian heppoinen peruste erota, että ihminen ei halua jäädä huonoon suhteeseen? Rauhala kysyy.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat