Eroasianajaja paljasti, mitä ammatteja välttelisi kumppanissa: "Heidän kanssaan on yleensä vaikeaa toimia"

Asianajaja Katherine Leonard on 13 vuoden uransa aikana havainnut, että joissakin ammateissa työskentelevät ihmiset ovat erotilanteissa vaikeampia kuin toiset.

Kun asianajaja Katherine Leonard aloitti uransa 13 vuotta sitten, hän kuuli toiselta asianajajalta listan: tämä oli listannut ammatteja, joissa olevien miesten kanssa ei kannata mennä naimisiin.

– Mielestäni se oli hyvin omituinen asia, miten sellaisia tilastoja edes saisi. Se kuitenkin jäi mieleeni, Katherine myöntää.

Uransa edetessä hän kertoo huomanneensa, että lista alkoikin pitää paikkansa.

– Urani aikana olen seurannut vaikeimpia erojuttujani ja sokeeraavaa kyllä, monissa niistä on mukana miehiä juuri näistä ammateista, Katherine kuvailee TikTokissa julkaisemallaan videolla.

Hän päättikin jakaa listan yleisenä havaintona ammatistaan.

– Haluan tehdä erittäin selväksi, että jos olet naimisissa jonkin tällaisella alalla olevan kanssa, se ei tarkoita, että liittonne on tuomittu epäonnistumaan, tai että miehesi on paha ihminen, Katherine korostaa.

Katso myös: Onnettomasta suhteesta toiseen – miten rakkausriippuvaista voisi auttaa? Juttu jatkuu videon alla.

Onnettomasta suhteesta toiseen – miten rakkausriippuvaista voisi auttaa? 1:49

"Heidän kanssaan on yleensä vaikeaa toimia eron aikana"

Vältettävät ammatit ovat palomies, poliisi, armeija, kirurgi ja lentäjä. Kaikille on yhteistä se, että näissä ammateissa miehiä kunnioitetaan, ja heillä on paljon vastuuta.

– Kirurgina astelet sairaalassa, kaikki ihailevat sinua, olet johdossa, kaikki kohtelevat sinua kunnioittavasti, Katherine kuvailee esimerkkinä.

Katherinen mukaan kyseisissä ammateissa olevilla on narsistisia piirteitä ja niitä edustavat henkilöt ovat usein kontrolloivia.

– Heidän kanssaan on yleensä vaikeaa toimia eron aikana. He ajattelevat "miten kehtaat haastaa minua", Katherine kuvaa.

Hankalin naisasiakas on kotiäiti

Videolla on jo kaksi miljoonaa katsojaa – ja kuten arvata saattaa, siitä syntyi myös närää. Katherinelta vaadittiin vastaavaa listausta naisista, ja hän päätti tehdä työtä käskettyä.

– Kävin läpi oikeusjuttulistaani, niitä on noin 60. Esiin nousee muutamia yleisiä ammatteja naisilla. Yleisin on opettaja, toiseksi yleisin on hoitaja, mutta nuo jutut eivät ole sellaisia, joissa naiset olisivat vaikeita. Ne ovat vain tavallisia oikeusjuttuja, Katherine kuvasi jatkovideollaan.

Katherine listasi vältettäviä ammatteja. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Katherinen mukaan vaikein naisasiakas onkin yleensä ammatiltaan kotiäiti.

– Tiedän, että vihaatte minua, mutta antakaa, kun selitän. Kun eroat kotiäidistä, hän oikeutetusti lamaantuu kauhusta. Hänen koko elämänsä muuttuu, hän joutuu takaisin töihin, ehkä muuttamaan, taloudesta tulee hyvin erilaista, Katherine kuvaa.

– Heillä on taipumuksena vältellä tilannetta ja viivytellä, jolloin jutuista tulee hyvin pitkiä ja kalliita.

13 vuoden uransa perusteella Katherine uskoo, että kotiäidit yleensä keskittyvät lapsiin, mies uraansa. Tällöin vaarana on erilleen kasvaminen ja lopulta ero.

"Ei ole sinun vikasi, jos ihmiset eivät pidä vastauksesta"

Katherine uskoi loukkaavansa monia tunteita videoillaan. Kommenteista kuitenkin löytyi kiitoksiakin.

– Se tunne, kun kutsuit sitä [kotiäitiyttä] ammatiksi, kommenteissa kehutaan aplodiemojien kera.

– Katsojat kysyivät ja sinä vastasit, ei ole sinun vikasi, jos ihmiset eivät pidä vastauksesta. Jatka videoiden tekoa, toinen kommentoija kehuu.

Katso myös: Moni suomalainen lykkäsi avioeroa koronakevään myötä – asiantuntijalta yksinkertainen parisuhdevinkki: "Siitä on hyvä puhua..."

Moni suomalainen on lykännyt avioeroa koronakevään myötä – asiantuntijalta yksinkertainen parisuhdevinkki:"Siitä on hyvä puhua..." 3:34

Lue myös:

    Uusimmat