Avioeroihin erikoistunut asianajaja näkee työssään kaikenlaista: "Petit prostituoidun kanssa – miten ajattelit, että tässä kävisi?"

Onko rahojen kannalta väliä, onko suhde avoliitto vai avioliitto? 15:31
Onko rahojen kannalta väliä, onko suhde avoliitto vai avioliitto? Kyllä on! Katso videolta, miten suhdestatus vaikuttaa erotilanteessa.

Avioeroihin erikoistunut asianajaja ei tuomitse asiakkaitaan, vaikka toisinaan eroon johtanutta toimintaa onkin vaikea ymmärtää.

Heather Hostetter työskentelee asianajajana. Heather kertoi Washingtonian-lehdelle työstään juttusarjassa, jossa naiset kertovat, millaista on elää naisena Yhdysvaltojen Washingtonissa.

"He ovat kaikki ihmisiä"

Muun muassa avioeroihin erikoistunut Heather kertoi asiakkaistaan, joiden liitot päättyvät toisinaan mitä erikoisimmista syistä.

– He ovat kaikki ihmisiä, jotka ovat käyttäytyneet tavalla, jota ei voi onnistuneessa avioliitossa hyväksyä. Mutta he ovat silti ihmisiä. He tarvitsevat ymmärrystäni ja hyvän suunnitelman, eivät sitä, että tuomitsen heitä, Heather sanoo.

Toisinaan asiakkaiden paljastukset kuitenkin menevät ihon alle.

– On aikoja, kun ajattelen: "Vau, petit prostituoidun kanssa ja käytit asuntovakuuslainaa ostaaksesi hänelle asunnon? Miten ajattelit, että tässä kävisi?" Mutta tällaisessakin tapauksessa taustalla on aina tarina.

"Sinun olisi pitänyt 13 vuotta sitten sanoa: 'Hanki työ'"

Heatherin mukaan moni nainen avioituu parikymppisenä, saa lapsia ja nousee myös urallaan nopeasti hyvään asemaan. Miehen elämä sen sijaan ei kuljekaan samanlaista urapolkua: hän tekee töitä esimerkiksi "konsulttina", jolla kyllä on hieno käyntikortti, mutta joka ei tienaa penniäkään.

– Nainen tuo leivän pöytään ja on perheen johtaja. Hän jutteli lastenhoitajan kanssa ja aikataulutti aktiviteetteja ollessaan hississä matkalla tärkeään kokoukseen, ja hän tietää, missä lasten alkkarit ovat, Heather kuvailee.

Kun liittoa on eletty 20 vuotta, nainen yleensä uupuu. Heatherin mukaan hän alkaa tuntea, että mies on "vain yksi lapsi lisää". Eron tullen nainen joutuu kuitenkin maksamaan ja jakamaan varallisuudestaan kumppanilleen.

– Ihmiset ajattelevat: "Miksei naisten pitäisi maksaa? Miehetkin ovat maksaneet". Olen samaa mieltä. Ero on, että mies sai palveluja – naisen perheen johtajaksi. Nämä naiset sen sijaan ajattelevat: "En minä saanut vaimoa!", Heather kuvailee.

– Mutta ei oikeusistunto anna sinun tehdä valintojasi uudelleen. Sinun olisi pitänyt 13 vuotta sitten sanoa: "Hanki työ".

Milloin on oikea aika erota?

Heatherin mukaan oikea aika erota on silloin, kun kumppaniaan kohtaan tuntee vielä hiukan lempeyttä. Silloin eroprosessi sujuu paremmin.

– Vai haluatko todella maksaa minulle 550 dollaria tunnissa siitä, että kerron sinulle, ettet kirjoita lastesi äidille sanoilla "rakas horo"?

Lue myös:

    Uusimmat