Mainos

Eroakirkosta.fi -palvelun pitäjät: Yllättävää ja hämmentävää

Homokeskustelun aiheuttama ennennäkemätön joukkopako kirkosta on yllättänyt myös eroakirkosta.fi-nettipalvelun pitäjät.

- Kyllä me näitä lukuja ihmettelemme täällä itsekin. Tämä on ollut yllättävää ja suorastaan hämmentävää etenkin kun miettii aikaa ennen ja jälkeen Ylen homokeskustelun, kertoo palvelua ylläpitävän Vakaumusten tasa-arvo VATA ry:n puheenjohtaja Petri Karisma.

Kirkosta on yksin tämän päivän aikana eronnut jo yli 4 900 ihmistä. Kaikkiaan kirkosta on TV2:n tiistaisen homokeskustelun jälkeen eronnut yli 17 000 ihmistä.

Karisman mukaan nettipalveluun on ollut viime päivinä niin kova rynnäkkö, että sivuston palveluntarjoaja on joutunut virittelemään palvelimia uuteen uskoon.

- Sivut ovat suosiosta huolimatta pysyneet pystyssä eikä ongelmia ole ilmennyt, sanoo Karisma.

Karisma korostaa, että sivuston luvut kirkosta eroavien määrissä ovat luotettavia. Sivustolla tehdyt eroilmoitukset kirkosta siirtyvät maistraattiin. Mikäli eroilmoituksessa on ongelmia, ilmoittaa maistraatti asiasta sivustolle.

- Yksi käyttäjä ei voi esimerkiksi erota monta kertaa sivustomme kautta, koska ip-osoite paljastaa huijauksen, Karisma sanoo.

Palvelu, joka mahdollistaa muutamalla klikkauksella kirkosta eroamisen, on myös suututtanut joitakin tahoja. Yksinkertaisen nettipalvelun on koettu tekevän liian helpoksi kirkon jäsenyydestä luopumisen.

Kielteistä palautetta tai uhkailuja sivuston ylläpitäjille on kuitenkin tullut vain harvakseltaan.

- Esimerkiksi yhtäkään uhkailua emme ole saaneet nyt käynnissä olevan homokeskustelun aikana. Sivuston alkuaikoina saimme joitakin "palatte helvetin tulessa" -tyyppisiä palautteita, mutta nyt ihmiset ovat jo tottuneet nettipalveluumme.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.