Mainos

Erkka Westerlund summasi KHL-lähtönsä syyt – pestin alussa "tuli lunta tupaan"

14:52

Erkka Westerlund ei jatkanut jääkiekon KHL-seuran Salavat Julajev Ufan päävalmentajana kauden päätyttyä pudotuspelien toisella kierroksella. Hän kertoi päätöksen taustat Tulosruudun viikon vieraana torstaina.

Erkka Westerlund oli pitkän Tulosruudun viikon vieraana torstaina. Westerlund vastaa muun muassa kysymykseen: johtuvatko kieltäytymiset Leijonissa päävalmentaja Lauri Marjamäestä?

Westerlundilla oli valmennustiiminsä, johon kuuluivat myös Hannu Virta ja Tomi Lämsä, kanssa optio myös seuraavasta kaudesta. Lopulta optiovuodesta luovuttiin yhteisymmärryksessä.

– Oikeastaan käytin option, ja seurakin käytti option. Meillä oli hyvin mielenkiintoinen keskustelu siinä vaiheessa. Olimme koko valmennusryhmä valmiita jatkamaan tietyillä ehdoilla, mutta ne ehdot poikkesivat hiukan seuran ehdoista. Se meni kalkkiviikoilla siihen, etteivät ne ehdot täyttyneet, Westerlund selvittää.

Westerlund puhui Antero Mertarannan haastattelussa myös kokemuksistaan Ufan peräsimessä. Hän lähti Venäjälle tiiminsä kanssa suurin suunnitelmin, mutta huomasi pian, että suunnitelmia piti rukata.

– Lähtökohtana oli, että emme lähde kilpailemaan venäläisien valmentajien kanssa venäläisillä metodeilla. Halusimme tuoda mukanamme uutta. Vaikka kuinka hyvin valmistauduimme, niin kyllä meille lunta tuli tupaan, tuli kulttuurisokki. Vaikka tuntui päälle päin, että tuossa on ne kohdat, joihin isketään, niin siellä on vahva kulttuuri ja toimintatapa taustalla.

Video: Westerlund puhui muutoksen tuomisesta Ufaan jo viime lokakuussa Tulosruudulle. Juttu jatkuu alla!

Katsomo-video ei ole saatavilla

Westerlund huomasi, että venäläinen pelaajakulttuuri perustuu kovaan työ- ja toistomäärään, lihasmuistiin.

– Sitten kun aletaan puhua vaikka joukkueen yhteistyöstä, päätöksenteosta ja joukkuepelaamisesta, niin siihen ei löydykään läheskään sellaisia työkaluja kuin esimerkiksi suomalaisilta pelaajilta.

Jatkon suhteen Westerlundilla on edessään "rauhallisempi vuosi".

– Se oli koko ajan puntarissa: jatketaan KHL:ssä tai sitten vähän rauhallisemmin. Olen nyt esimerkiksi SM-liigan sulkenut pois ensi kauden osalta.

– Valmennus kiinnostaa ja motivoi. Sain uutta intoa itärajan takaa. Tai toisaalta suomalaisen huippu-urheilun kehittäminen. Tuntuu, että sinne puolelle olisi annettavaa, Westerlund summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.