"Erittäin hyvin talvehtinut" Sebastian Vettel vakuutti kilpailijat: ”Ferrari tekee kaikkensa estääkseen meidät”

Ferrari aloitti F1:n talvitestit räväkästi, kun Sebastian Vettel iski tauluun kirkkaasti päivän nopeimman ajan. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff odottaa omiltaan tasaista parannusta Barcelonan testien edetessä.

Vettel ajoi päivän aikana hurjat 169 kierrosta ja teki Katalonian radalla pohja-ajaksi 1.18,161. Tästä on vielä sekunti matkaa vuoden takaisiin kärkiaikoihin, mutta ensimmäisen päivän tulokseksi veto oli varsin vakuuttava.

Tämän noteerasi myös saksalaiskuskin entinen pomo, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner.

ꟷ Sehän oli fantastinen aika. Sebastian on selvästi talvehtinut erittäin hyvin, Horner vitsaili.

Mercedes lähtee maltilla Super Bowlin loppuhuipennukseen

Mercedeksellä ajat olivat vielä maanantaina vaatimattomia, kun sekä Valtteri Bottas että Lewis Hamilton jäivät Vettelin kärkituloksesta kahden sekunnin päähän. Myös teknisellä puolella Mersu näytti aloittaneen pelin muita maltillisemmilla aero-osilla.

Toto Wolffin mukaan Mercedes lähestyy testejä lähinnä isoja kokonaisuuksia läpikäyden.

ꟷ Automme ovat aina olleet evoluutioita edellisen vuoden autoista. Yritämme sovittaa osat rungon sisään ja ottaa moottoripuolella tasaisia askeleita pitäen mielessä, että luotettavuus on erittäin tärkeä tekijä eikä vain huippusuoritukset, Wolff kommentoi.

ꟷ Uskon, että meillä on mukiinmenevä paketti, mutta olemme vielä erittäin varhaisessa vaiheessa. Emme vielä tiedä, kuinka kilpailukykyisiä muut ovat. Haluamme tietysti olla joukon kärjessä, mutta tänä aamuna Ferrari oli vain todella vahva, hän myönsi.

Mercedes jahtaa alkavalla kaudella historiallista kuudetta peräkkäistä maailmanmestaruuttaan. Wolffin mukaan tällaisten ennätysten saavuttaminen menee koko ajan vaikeammaksi.

ꟷ Siihen on syy, miksi sitä ei ole tehty: koska se on erittäin vaikeaa. Se on kuin Super Bowlin viimeiset 30 sekuntia, jossa sinun täytyy saada pallo kiinni ja kuljettaa se touchdowniksi. Siltä se minusta tuntuu, Wolff sanoo.

ꟷ Ferrari tekee kaikkensa, ettemme onnistu siinä.

Lue myös:

    Uusimmat