Mainos

Erikoislähetys Porista - eduskuntaa lennätetään paikalle

SuomiAreenan järjestäjät MTV3 ja Porin kaupunki lennättävät noin 15 puoluejohtajaa, varapuheenjohtajaa ja eduskuntaryhmien johtajaa ylimääräiseen, eurokriisiä käsittelevään keskusteluun Poriin.

Poriin ovat kesken eduskuntakäsittelyn lentämässä muun muassa vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö, eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri (sd.) ja valiokunnan varapuheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.). Edustajat tulevat myös kristillisdemokraateilta, perussuomalaisilta ja kokoomukselta. Tiistai-iltana järjestäjä odotti vahvistusta vielä Vasemmistoliitolta ja RKP:lta.

Syynä poikkeusjärjestelyihin on eduskunnan kokoontuminen puimaan Espanjan vakuussopimusta torstaina ja äänestämään sitä perjantaina. Edustajat pitävät kuitenkin tärkeänä myös SuomiAreenan keskusteluihin osallistumista.

Keskustelijat lennätetään takaisin Helsinkiin perjantaiaamuna, jotta he ehtivät äänestämään täysistuntoon. Osa kansanedustajista palaa takaisin Poriin heti täysistunnon jälkeen ja osallistuu SuomiAreenan perjantain keskusteluihin.

Keskustelu järjestetään Eetunaukiolla torstaina kello 20.00-21.00, ja keskustelusta nähdään erikoislähetyksenä koostelähetys MTV3-kanavalla klo 22.35 alkaen.

Eurokriisistä keskustellaan myös torstai-iltana klo 21.30-22.00 ravintola Winstonin kapakkakeskustelussa. Osallistujina nähdään paikalle lentäneitä edustajia ja puheenjohtajia.

Eduskunnan koollekutsuminen aiheuttaa pieniä muutoksia SuomiAreenan muuhunkin torstain keskusteluihin. Yhtään keskustelua ei peruta, vaan poissaolevat kansanedustajat korvataan muilla keskustelijoilla. Uudet nimilistat torstain keskustelijoista julkistetaan huomenna SuomiAreenan nettisivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.