Erikoisjoukot suojaavat Trumpia Intiassa – apinapoliisi turvaa presidenttiparia Taj Mahalia terrorisoivalta laumalta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saa Intian-vierailullaan erikseen suojelua häiriköiviä apinoita vastaan.

Donald Trump saa apinoilta suojaavan poliisipartion turvaamaan selustaansa Intian-vierailullaan ensi viikolla, kertoo brittilehti Independent.

Trump vierailee muun muassa Taj Mahalin mausoleumissa, jonka ympäristössä asuu 500–700 reesusapinaa. Apinat ovat tunnettuja siitä, että ne häiriköivät turisteja etsiessään ruokaa.

Yhdysvaltain salainen palvelu vastaa Trumpin turvallisuudesta, mutta paikallinen poliisi on määrännyt erikseen oman poliisipartionsa hätistämään apinoita kauemmaksi Trumpista. Poliisi varustautuu apinasotaan kannettavilla katapulteilla.

Intiassa viranomaiset ovat tiukentaneet toimia apinoiden varalta sen jälkeen, kun apinat hyökkäsivät kahden ranskalaisen turistin kimppuun toukokuussa 2018. Samana päivänä apina sieppasi ja tappoi vauvan Agran kaupungissa, jossa Taj Mahal sijaitsee.

Paikalliset ovat ilmaisseet huolensa siitä, että apinat saattavat pommittaa Donald ja Melanie Trumpia heidän kaksipäiväisellä valtiovierailullaan ensi viikolla.

– Lapset ja naiset pelkäävät mennä talojensa katoille, jotka apinat ovat kutakuinkin ottaneet haltuunsa. Jos tuollainen lauma hyökkäisi presidentin seurueen kimppuun, olisi se katastrofi, sanoi yksi asukkaista India Today -lehdelle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.