Erikoinen tutkimus Britanniassa: Tutkijat yrittävät selvittää, miten koronavaarallista soitto ja laulaminen ovat – maailmalta saatiin keväällä kauheita esimerkkejä

5:02
Britannia aloittaa rajun laihdutuskampanjan koronan takia – tästä syystä Boris Johnson käänsi kelkkansa kampanjasta

Britanniassa on meneillään koronan aiheuttama sangen erikoinen tutkimus. Maassa yritetään selvittää, kuinka koronavaarallista soittimiin puhaltaminen sekä laulaminen todella ovat.

Tapauksesta kertovan Guardianin mukaan korona on toistaiseksi hiljentänyt Britanniassa noin 40 000 kuoroa. Lontoolaisella klinikalla mitattiin heinäkuussa muun muassa eri instrumenteista ilmaan leviäviä pieniä pisaroita sekä aerosoleja.

Käytännössä muusikko soitti tutkimustilassa instrumenttiaan ja ympärillä tutkijat asettelivat mittauslaitteita eri kohtiin saadakseen selville soittimen levittämien aerosolien ja pisaroiden määrän. Tutkimuksen aikana mitattiin luonnollisesti myös laulamisen ilmaan levittämiä pisaroita.

Kevään aikana maailmalla havaittiin useita tilanteita, jossa korona levisi kuoroharjoituksissa eri maissa. Näin kävi muun muassa Etelä-Koreassa ja Alankomaissa.

Ehkä varoittavin esimerkki saatiin Yhdysvalloista Washingtonin osavaltiosta, jossa kuoroharjoitukset päättyivät tragediaan, kun 52 osallistujaa 61:stä sairastui. Kaksi sairastuneista kuoli.

Ennen kuin kuorolaulun ja soitinten yhteydestä koronaan saadaan tarkempia tuloksia, ei Britannian hallituksella ole muutakaan keinoa kuin jatkaa rajoituksia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja