Apple-käyttäjät saaneet kummitusviestejä vuodelta 1970

Vuoden 1970 alku aiheuttaa jälleen harmaita hiuksia Applelle. Vain kuukausi sitten tuli ilmi erikoinen vika Applen iOS-käyttöjärjestelmässä, kun päivämäärän asettaminen tammikuun ensimmäiseen vuonna 1970 saattoi jumittaa iPhonen. Apple löysi vian syyn, ja korjaus siihen tulee iOS:n seuraavan päivityksen mukana, versiossa 9.3. Nyt sama päivämäärä on ilmestynyt muutamien iOS-käyttäjien kiusaksi sähköpostisovelluksessa.

EräätiOS-käyttäjät ovat raportoineet saaneensa mystisiä sähköposteja, joissa ei ole aihetta tai sisältöä, joiden lähetyspäivämäärä on 1.1.1970 ja joita ei saa poistettua. Viesteistä ei kuitenkaan ole sen suurempaa haittaa, ja niistä pääsee onneksi myös kohtuullisen helposti eroon.

Ei ole sattumaa, että kyse on jälleen samasta päivämäärästä, eli 1. tammikuuta vuonna 1970. iOS:n pohjana oleva Unix käsittelee aikaa kuluneina sekunteina tietystä hetkestä. Tuo tietty hetki on vuoden 1970 alku, jolloin Unix-aika on nolla. Mystisissä sähköpostiviesteissä ei siis ole aihetta, sisältöä eikä lähetysaikaa, jolloin käyttöjärjestelmä ilmoittaa ne lähetetyiksi nollahetkellä, eli 1.1.1970.

Kummitusviesteistä uutisoineen 9to5Mac -sivuston mukaan viesteistä pääsee kivuttomasti eroon. Se tapahtuu sulkemalla sähköpostisovellus ja sen jälkeen pakottamalla laite käynnistymään uudelleen pitämällä samanaikaisesti pohjassa virta- ja kotipainikkeita niin kauan, että laite sammuu ja näytölle ilmestyy Applen omenalogo.

Lue myös:

    Uusimmat