Erikoinen päätös! Jokerit karanteeniin ajanut Neftehimik jatkaa pelejään KHL:ssä sunnuntaina

6:03
Jokerit jyräsi KHL:n kotiavauksessaan – Tulosruutu tutustui erikoisjärjestelyihin.

KHL-seura Neftehimik Nizhnekamsk matkustaa normaalisti sunnuntain otteluunsa Pietarin SKA:ta vastaan joukkueessa todetuista koronavirustartunnoista huolimatta, seura tiedottaa. Neftehimikiä vastaan keskiviikkona pelannut Jokerit on puolestaan asetettu karanteeniin ottelussa tulleiden altistumisten vuoksi.

Seitsemällä Neftehimikin pelaajalla todettiin koronavirustartunta, kun joukkue saapui Riikaan torstaina Helsingistä, missä se pelasi Jokereita vastaan keskiviikkona.

Lopulta virustartuntojen määräksi varmistui lisätestien jälkeen neljä. Neftehimikin tiedotteen mukaan neljälle positiivisen testituloksen antaneelle joukkueen jäsenelle on tehty lisätestejä verestä, joiden tuloksia seura yhä odottaa.

Ottelu Riian Dinamoa vastaan siirrettiin, ja Neftehimikin joukkue matkusti kotikaupunkiinsa, missä koko joukkueelle tehtiin koronatestit. Seuran tiedotteen mukaan lauantaina saatujen tulosten mukaan kaikki testit olivat negatiivisia.

Niinpä Neftehimik matkustaa Pietariin ja pelaa sunnuntaina ottelun paikallista SKA:ta vastaan suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että koko Jokereiden joukkue, joka kohtasi Neftehimikin keskiviikkona on asetettu kahden viikon karanteeniin koronavirukselle altistumisen vuoksi. Altistuminen tapahtui ottelussa Neftehimikiä vastaan ja se selvisi, kun joukkueen jäsenten koronatartunnan paljastuivat.

Jokereiden joukkuueelle tehtiin altistumisen paljastuttua koronavirustestit, joiden tulokset olivat negatiivisia. Ylilääkäri Asko Järvinen muistutti kuitenkin, ettei testituloksilla ole juuri merkitystä, sillä altistumisesta oli vasta kaksi päivää aikaa. 

– Tiedämme, että oireet alkavat keskimäärin noin viiden päivän jälkeen. Tavallaan nämä testit, jotka Jokereille tehtiin, eivät kovin paljoa kerro, Järvinen kommentoi MTV Urheilulle.

– Jos joku on tartunnan saanut, hän alkaa oirehtia ja tulee testissä positiiviseksi vasta vähän myöhemmin. Nämä testit on tehty mielestäni turhan aikaisin, jotta niistä voisi tehdä merkittävämpiä johtopäätöksiä.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja