Erikoinen konsepti: Volkswagenilta rantakirppuversio Beetlestä

Volkswagen ei ole ikinä saanut kunnollista jalansijaa USA:ssa, koska amerikkalaiset tekevät autojensa ostopäätöksen enemmän tunteella kuin järjellä.

Muuttaakseen amerikkalaisten mielikuvaa ja vedotakseen enemmän heidän tunteisiinsa, Volkswagen on esitellyt joko Detroitin tai Los Angelesin autonäyttelyssä vähän väliä mitä erilaisempia konseptiautoja. Nyt se esittelee Los Angelesissa uuden erikoisversion Beetlestä, jolla se yrittää nostattaa henkeä muistuttamalla autoilijoita alkuperäisen Kuplan historiasta. Samalla VW yrittää tietysti parantaa asemiaan retroautojen markkinoilla, jossa se on jatkuvasti jäänyt hieman niin Fiat 500:n kuin etenkin Mininkin jalkoihin.

Beetle Dune yrittää viedä ihmisten mielikuvat legendaarisiin 60- ja 70-lukujen rantakirppuihin. Beetleen on lisätty tätä varten hieman maasturimaisia levikkeitä ja helmoja sekä isot 18-tuumaiset vanteet, ja auton maavaraa on korotettu aavistus. Kyseessä on siis tavallaan Beetlen crossover-versio. Rantakirppu se ei missään nimessä ole.

VW valmisti viime vuonna reilut 90 000 Beetleä ja Beelte Cabriota. Näistä noin kolmasosa on myyty USA:ssa. Odotuksia alhaisempien myyntilukujen takia moni on jo spekuloinut sillä, jatkuuko Beetlen tuotanto lainkaan, jos ja kun VW joutuu säästämään rahaa Dieselgaten seuraamuksia varten. Aika näyttää.

Erikoisversion saa joka tapauksessa sekä umpinaisena että avonaisena. Beetle Dune rantautuu myös Eurooppaan ensi keväänä, mutta Suomeen asti autoja ei taida päätyä.

Lue myös:

    Uusimmat