Volkkarin kulttibussista odotetaan hittituotetta: "Otettu uskomattoman hyvin vastaan"

Kleinbusin henkinen perillinen on esitelty – tässä ovat VW ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo 1:52
Tältä näyttävät Volkswagen ID. Buzz ja sen pakettiautoversio ID. Buzz Cargo.

Volkswagenilla on kovat odotukset uutukaiselleen.

Sateenkaaren värinen häiveteippi on vihdoin karissut ja paljastanut Volkswagenin täyssähköisen ID. Buzzin koko komeudessaan. Ensireaktioiden perusteella saksalainen autojätti on osunut maaliin.

Klassisen Kleinbusin kaksivärinen retroversio on herättänyt myönteistä surinaa kautta autoilevan maailman.

ID-perheen uusin jäsen ilmestyy eurooppalaisille myyntilattioille syksyn myötä.

Suuria odotuksia

Volkswagen asettaa Kleinbusin perilliseen suuria odotuksia.

Yhtiön toimitusjohtaja Ralf Brandstätter sanoi taannoin konsernin yhtiökokouksessa, että retrobussissa on kaikki ”todellisen myyntimenestyksen ainekset”. Hän kutsui autoa täyssähköisen ID-perheen ”tunteita herättävimmäksi” jäseneksi.

– Aiomme myydä 120 000 autoa vuodessa. ID. Buzz on otettu uskomattoman hyvin vastaan myös Yhdysvalloissa, jossa siitä on tullut jonkinlainen kulttiauto, hän sanoi.

Euroopassa ennakkotilauskirjat avataan toukokuussa. Auto julkistetaan ensiksi kahtena eri versiona.

Niistä ID. Buzz on suunniteltu henkilökuljetuksia varten, ID. Cargo on saman auton pakettimalli. Molemmista malleista on tulossa valikoimaan kahdella eri akselivälillä varustetut versiot.

Erityisesti viisipaikkaisen ID. Buzzin luulisi löytävän oman asiakaskuntansa.

Ainakin Atlantin takana auto on jo nostanut veden monen kielelle.

Retrobussista on tekeillä myös erityinen seitsenpaikkainen Amerikan-versio, joka tulee markkinoille pidemmällä akselivälillä. Yhdysvaltain-toimintojen johtaja Scott Keogh maalailee jo utuisia kuvia ajokin tulevasta voittokulusta.

– Ennakkotilaukset ovat jo karanneet katon läpi, hän hehkuttaa todellisen myyntimiehen varmuudella.

Jonkin verran tunteita jäähdyttänee se, että Yhdysvalloissa Microbus tulee myyntilattioille vasta vuonna 2024.

Kaavailuissa Kalifornia-malli

Euroopassa ID. Buzzin voimalähteenä käytetään 77 kilowattitunnin akkupakettia, joka syöttää taakse ahdettua sähkömoottoria 150 kilowatin eli 201 hevosvoiman edestä. Myöhemmin luvassa lienee useampia voimalinjoja, muun muassa nelivetoinen, kahdella sähkömoottorilla ja tukevammalla akulla varusteltu versio.

Konsernin kehittämälle MEB-pohjalevylle nojaava ID. Buzz ja sen pakettimalli ID. Cargo valmistetaan yhtiön Hannoverin-tehtaassa, jossa kootaan myös T6.1 Transporteria ja Caravellea sekä T7 Multivania ja Californiaa.

Myös Buzz-mallistoon kaavaillaan sen esikuvan hippimenneisyyteen viittaavaa ID. California -versiota ja esimerkiksi kutsuliikenteen tarpeisiin versioitua autonomista Level 4 -mallia.

Lue myös:

    Uusimmat