Erikoinen keskustelunavaus: NHL-legenda ehdottaa taklaamisen kieltämistä jääkiekosta

760 NHL-ottelua pelannut Eric Lindros on tehnyt rajun keskustelunavauksen: hän ehdottaa, että jääkiekosta kiellettäisiin pelaajien väliset kontaktit.

Ylälaidan videolla Teemu Selänteen haastattelu Liiga Alumni All Star -hyväntekeväisyysottelusta.

Lindrosin, 45, NHL-ura ajoittui vuosien 1992 ja 2006 välille. Hänet tunnettiin fyysisestä pelistään. Toisaalta Lindros joutui lopettamaan peliuransa päävamman takia.

– Rakastan jääkiekkoa ja pelaan edelleen. Se kiekko, mitä itse pelasin, oli todella fyysistä. Nykyään emme käy toistemme päälle, mutta meillä on yhä hauskaa ja nautinnollista, Lindros sanoo The National Postille.

Lindros ei puhu vain pelaajana, joka kärsi useista päävammoista urallaan, vaan myös isänä ja henkilönä, joka ei halua muiden kokevan samaa, mitä hän koki.

– Tiedämme, ettei aivotärähdyksiä satu liigassa, jossa ei ole kontakteja, pelaajalegenda lisää.

Myöhemmin Lindros selvitti asiaa Twitterissä.

– Selventääkseni: uskon, että puhtaat taklaukset kuuluvat ammattilaisjääkiekkoon ja ylempiin ikäluokkiin. Ei-ammattilaiset ja nuoret tarvitsevat myös kontaktittoman sarjan, Lindros kirjoittaa.

Kokenut maalivahti samalla asialla

Myös kuusinkertainen Stanley Cup -voittaja, maalivahti Ken Dryden, 71, on painostanut NHL-komissaari Gary Bettmania ottamaan roolia päätöksentekijänä lajin kannalta merkittävään muutokseen.

– Aivotärähdyksiä kyllä tapahtuu. Kysymys on, kuinka niitä voitaisiin vähentää merkittävästi? Huomio pitäisi kiinnittää siihen. Yritämme epätoivoisesti löytää vastauksen varusteista. Kun tulee isku päähän, laitetaan vain parempi kypärä tilalle – mutta eihän se näin toimi, Dryden kommentoi.

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA lahjoitti reilut kolme miljoonaa dollaria tutkimukseen aiheesta. Drydenin mukaan yksinkertaisempi ratkaisu olisi välttää kontaktit.

PÄIVITYS (ma klo 13.08): lisätty Lindrosin myöhempi Twitter-selvennys.

Lue myös:

    Uusimmat