Erikoinen käänne F1-neuvotteluissa: Australian kisa oltiin jo järjestämässä, mutta muutaman tiimin kanta muuttui

Australian F1-kisa näytti jo torstai-illan perusteella toteutuvan koronavirustartunnasta huolimatta, mutta Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan sitten tapahtui ratkaiseva käänne huonompaan.

F1-sarja ilmoitti lopulta viikonlopun perumisesta vain pari tuntia ennen perjantain ensimmäisten vapaiden harjoitusten alkua. Välissä oli liikkunut huhuja kisan ajamisesta ja perumisesta, ja lopullinen ratkaisu tuli, kun jäljellä olleet tiimit äänestivät jatkosta.

McLarenin lähdettyä kisapaikalta jo torstaina muut yhdeksän tiimiä päätyivät lopputuloksella 6-3 perumaan kisan. Ajamista kannattivat vain Red Bull, AlphaTauri ja Racing Point.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner oli päätöksen jälkeen sen tukena, mutta hänen mukaansa ilmapiiri neuvotteluissa oli vielä torstaina täysin erilainen.

– Paikallinen terveysviranomainen antoi luvan jatkaa tapahtumaa, samoin FIA. Eilen enemmistö oli ajamisen kannalla ja että tänään tehtäisiin lisää testiseulontaa, Horner taustoitti.

– Se muuttui tapaamisen jälkeen, kun tallit vaihtoivat asemiaan. Sen jälkeen promoottorilla ei ollut oikeasti muuta vaihtoehtoa kuin perua tapahtuma.

Isoista valmistajista Mercedes, Ferrari ja Renault olivat perumisen kannalla. Tilanne tarkoittaa sitä, että myöskään Bahrainin GP:tä ei todennäköisesti ensi viikolla ajeta. Koko kevään kisat ovat nyt vaakalaudalla.

– Nyt on tärkeintä saada henkilöstö kotiin turvallisesti. On vaikeaa nähdä, että tiimit menisivät Bahrainiin, Horner kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat