F1-talleilla yöllinen hätäkokous – tallipomo myöntää C Morelle: ”Me olisimme kisanneet”

Lopulta enemmistöäänten turvin peruttu Australian F1-kisan kohtalo herätti tallien keskuudessa ristiriitaisia mielipiteitä. Kolme tiimiä olisi koronaviruksen leviämisestä huolimatta kisannut Melbournessa.

F1-tallipomoista Haasin Günther Steiner kertoi aamulla radalle saapuessaan C Morelle, että tallipäälliköt olivat yöllä kokoontuneet keskustelemaan tilanteesta. Tässä kohtaa Steinerillakaan ei ollut mitään tietoa siitä, mihin lopputulokseen F1-sarja on yhteistyössä kisajärjestäjien ja Victorian osavaltion terveysviranomaisten kanssa päätymässä.

Lopulta tuli tieto kisan perumisesta McLarenin tiimissä todetun koronavirustartunnan takia. Tallit eivät kuitenkaan olleet yksimielisiä päätöksestä, vaan äänestyksessä peruminen hyväksyttiin äänin 6-3. Vastaan asettuivat Red Bull, AlphaTauri ja Racing Point.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko vahvisti C Morelle, että hänen tiiminsä kuului perumisen vastustajiin.

– Tämä on surullista, koska kaikki tulivat tänne kisataksemme, mutta valitettavasti tilanne on tämä ja tietysti terveys on pääasia, Marko aloitti.

– Me olimme niitä, jotka olisivat kisanneet, Marko myönsi.

AlphaTauri tunnusti tiedotteessaan päätöksen oikeaksi.

– Olemme kaikkien moottoriurheilufanien tavoin pettyneitä siihen, ettei Australian GP:tä ajeta. Kuitenkin koronavirustilanteen kärjistyminen pandemiaksi tarkoittaa, että päätös perua tapahtuma on oikea, tiimi kertoi tiedotteessaan.

Tehdastallit Mercedes, Ferrari ja Renault olivat jo alun perin perumisen kannalla. Ne saavat asiakastiimeistään taakseen Haasin, Alfa Romeon ja Williamsin.

Lue myös:

    Uusimmat