Australian F1-kisa peruttu dramaattisten vaiheiden jälkeen – kolme tiimiä oli valmiina lipeämään rintamasta

5:00
F1-toimittaja Mervi Kallio raportoi viimeisimmät käänteet Melbournen varikolta.

F1-kauden avauskilpailu Australian Melbournessa on peruttu varikolla ilmenneen koronavirustapauksen takia. Enemmistö tiimeistä kääntyi kisan perumisen puolelle, mutta osa talleista ehti jopa rata-alueelle ennen kuin ensimmäisten harjoitusten oli määrä käynnistyä Albert Parkin radalla.

F1-sarjan tiedotteen mukaan enemmistö eli McLarenin lähdettyä paikalta vähintään viisi tallia oli lopulta tapahtuman perumisen kannalla. Autosport-lehden mukaan vain Red Bull, sen kakkostiimi AlphaTauri sekä Mercedeksen asiakkaisiin kuuluva Racing Point olisivat olleet kisan ajamisen kannalla.

Mahtitiimi Mercedes sen sijaan julkaisi jo ennen kisan virallista perumista tiedotteen, jossa se kertoi aloittaneensa tavaroiden pakkaamisen kotimatkaa varten. Tiimin mukaan kisavalmisteluiden jatkaminen olisi ollut väärin koko ajan pahenevan epidemian takia.

Tehdastiimeistä myös Ferrari ja Renault olivat perumisen kannalla, mikä käänsi useamman asiakastiimin mielipiteen kotiinlähdön puoleen.

McLaren poistui varikolta jo myöhään torstaina paikallista aikaa, kun tiimin henkilökuntaan kuuluvan työntekijän testitulos vahvistui koronavirukseksi. Sen sijaan Haas-tallin neljä testiä olivat kaikki negatiivisia. Näiden lisäksi kolme muuta testiä osoittautuivat muuksi kuin koronavirukseksi.

Päätöstä perumisesta saatiin lopulta odottaa aina viimeisiin tunteihin ennen perjantain harjoitusten alkua. Osa talleista jonotti porteilla ja pääsi jopa rata-alueelle, kun tieto peruutuksesta tuli.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja