F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Uutta tietoa F1-kalenterin mylläyksestä: kisoja kesätaukoon ja syksyyn – kausi venyisi ennätyspitkään

3:50
F1-toimittaja Mervi Kallio raportoi Australian kisan perumisen käänteistä Albert Parkin varikolta.

Alustavat tiedot F1-kisojen siirtosuunnitelmista kertovat sarjan pyrkivän järjestelemään osalle koronaviruksen takia peruttavia osakilpailuja uudet paikat vuoden jälkimmäiseltä puoliskolta.

Red Bull -tallin johtohahmo Helmut Marko paljasti jo tuoreeltaan Australian GP:n perumisen jälkeen, että tällä hetkellä sarjan sisällä suunnitellaan kauden aloittamista vasta kesäkuun alun Azerbaidzhanin GP:stä.

Tämä tarkoittaisi Bahrainin, Vietnamin, jo aiemmin perutun Kiinan, Hollannin, Espanjan ja Monacon kisojen perumista keväältä.

F1-sarja ei ole vielä perunut edes ensi viikon Bahrainin kisaa, mutta Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan tämä on vain ajan kysymys.

– Nyt meidän täytyy vain varmistaa, että pääsemme turvallisesti kotiin. Minusta se on pois laskuista, että olisimme ensi viikolla Bahrainissa, Horner kommentoi medialle.

Motorsport.comin italiankielisen sivuston saamien tietojen mukaan kevään kisoista Bahrain, Espanja ja Monaco olisivat jäämässä tältä vuodelta kokonaan ajamatta. Sen sijaan vapun tienoille suunnitellulle Hollannin GP:lle etsitään uutta paikkaa elokuun kesätauon ajalta, mikä tarkoittaisi samalla tauon perumista.

Samalla syksyyn tehtäisiin tilaa siirtämällä kauden päätöskisa Abu Dhabissa aina joulukuun 13. päivään asti. Tämä jättäisi tilaa keväältä peruuntuneiden Vietnamin ja Kiinan kisojen järjestämiseen. Yksi vaihtoehto tälle voisi olla syys-lokakuussa, jolloin sarja vierailee muutenkin Singaporessa, Venäjän Sotshissa sekä Japanin Suzukassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja