Erikoinen ilmiö Lapissa: Soille ovat eksyneet yllättäen etenkin kokeneet hillakonkarit – "Ovat unohtaneet eväät ja jopa puhelimet matkasta"

Poliisi on saanut lukuisia tehtäviä hillasoille eksyvistä ihmisistä – Lapin poliisi antaa neuvot marjastajille 5:05
Poliisi on saanut lukuisia tehtäviä hillasoille eksyvistä ihmisistä – Lapin poliisi antaa neuvot marjastajille

Runsas hillavuosi on lisännyt paitsi marjastajien myös poliisin kiireitä. Kun hillastajat ovat harhautuneet hyvän sadon perässä eksyksiin, poliisin vastuulle on jäänyt heidän noutamisensa turvaan.

Koronakesä on lisännyt kansalaisten kiinnostusta marjastukseen. 

Nyt ovat kypsyneet myös hillat, joiden sadosta on tulossa tänä vuonna varsin hyvä. Tämä itsessään positiivinen ilmiö on lisännyt poliisin töitä. 

Lapin Kansan mukaan Lapin ja Oulun poliisin alueilla on ollut tässä kuussa jo 85 katoamistehtävää. Niistä huomattava osa liittyy hillastamiseen.

Soille eksyvät nyt kokeneet marjastajat

Ylikonstaapeli Jari Seppälä Lapin poliisista kertoo, että eksymismäärät eivät ole tavattomia, mutta tilanne on kärjistynyt hyvän sadon takia.

Tänä kesänä soille ovat eksyneet yllättäen etenkin kokeneet hillakonkarit.

– Kokeneet, hieman iäkkäämmät hillastajat ovat lähteneet jo etukäteen katselemaan paikkoja ja unohtaneet eväät ja jopa puhelimet matkasta. Onneksi on ollut huolestuneita omaisia, jotka ovat ilmoittaneet meille, että marjastaja ei ole palannut reissulta. Näin on etsintä saatu käynnistettyä, Seppälä kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Onneksi on kaikki sieltä löydetty hyvissä voimissa, tosin osa vähän janoisena ja heikkokuntoisena.

Yhden eksyneen etsinnöissä menee helposti tunteja

Yhden hillasuolle eksyneen etsinnöissä menee Seppälän mukaan helposti useita tunteja.

– Ensin pitää selvittää se, mistä auto löytyy ja minkä suon varrella ollaan, eli minkä ääreltä lähdetään eksynyttä etsimään, Seppälä selvittää. 

– Voi mennä jopa 8 tuntia, ennen kuin hillastaja löytyy mättään juurelta tai jostain metsäpalstan vierestä.

Lue myös:

    Uusimmat