Erika Vikman sai karvaista perheenlisäystä – muistuttaa samalla tärkeästä seikasta: "Ulkonäkö on viety terveyden edelle ja se on väärin"

1:57
Erika Vikman vieraili Suurmestarissa – näin laulajalta sujui korttitalon rakentaminen

Laulaja Erika Vikmanin kotiin muutti 1-vuotias Peppi-koira.

Laulaja Erika Vikman kertoi Instagramissa saaneensa karvaista perheenlisäystä. Laulaja kirjoittaa antaneensa kodin 1-vuotiaalle Peppi-koiralle.

Vikman esitteli uuden tulokkaan suloisella kuvasarjalla.

– Hän on Peppi 1 vuotta. Hän tarvitsi uuden kodin ja mun elämästä löytyi paikka hänelle. Meistä on kahdessa viikossa tullut erottamattomat ja hän on tuonut mun arkeen niin paljon iloa ja rakkautta ja riiviömäistä säpinää. Peppi on vienyt mun sydämen täysin, laulaja kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Kiistelty rotu

Peppi on lyhytkuonoinen, pitkälle jalostettu koira. Kun kissa- tai koirarodun jalostuksessa on suosittu lyhyttä kuonoa ja kalloa, kutsutaan sen pään muotoa Kennelliiton mukaan brakykefaaliseksi.

Kennelliitto kertoo sivuillaan, että brakykefalia ei ole eläimillä normaalisti esiintyvä tila, vaan seurausta ihmisen pyrkimyksestä vahvistaa rodun haluttuja fyysisiä ominaisuuksia. Sivuston mukaan liian lyhyt kuono vaarantaa eläimen hengitys-ja lämmönsäätelyjärjestelmän normaalin toiminnan ja sen vuoksi altistaa ne vakaville terveysongelmille. Tilaa kutsutaan Kennelliiton mukaan brakykefaaliseksi oireyhtymäksi.

Lyhytkuonoisten koirien terveysongelmat ovat nousseet viime vuosina vahvasti esille, ja monet ovat tällaisten koirien ottamista vastaan. Myös Vikman ottaa asiaan kantaa somepostauksessaan.

– On hyvä tiedostaa lyttykuonoisen koiran jalostuksesta johtuvat terveysongelmat, ulkonäkö on viety terveyden edelle ja se on väärin. Se myös mietitytti Pepin kohdalla. Toivonkin, että jokainen äärimmilleen jalostettua rotua harkitseva henkilö miettii valintaansa aina tarkasti! hän kirjoittaa.

– Tärkeintä, että Pepillä on nyt pysyvä ja rakastava koti loppuelämäksi! hän jatkaa.

Moni kiittelee Vikmania tämän postauksen kommenttikentässä siitä, että laulaja jakaa tietoa brakykefaalisten rotujen ongelmista.

– Hyvä, kun laitoit tuon disclamerin mukaan. Koirat on ihania ja rakkaita tietysti, mutta toivoisin näkeväni mahdollisimman vähän mainostusta näille kaikkein sairaimmille roduille, yksi kirjoittaa.

– Kiitos, kun annoit kodin kodinvaihtajalle sekä jaat tietoutta brakykefaalisten rotujen ongelmista, toinen kommentoi.

– Mahtavaa, että jaoit huomion ylijalostuksesta! Toivottavasti Peppi pysyy terveenä, kolmas toivoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja