Erik Haula huippuvireessä – kaksi osumaa ja syöttöpiste

Toronto ja Carolina takoivat toistensa verkkoihin yhteensä peräti 14 maalia jääkiekon NHL:n aatonaaton värikkäässä kohtaamisessaan. Voiton vei kotikentällään Toronto Maple Leafs 8–6.

Erik Haula teki Carolina Hurricanesin maaleista kaksi ja nappasi lisäksi yhden syöttöpisteen. Carolinan suomalaispelaajista myös Teuvo Teräväinen otti syöttöpisteen. Kasperi Kapanen jäi Toronton riveissä tehoitta.

Haula kasvatti kauden maalisaldonsa kymmeneen. Maalit olivat Haulan ensimmäiset sitten marraskuun alun. Suomalaishyökkääjä oli marras-joulukuussa kuukauden ajan sivussa loukkaantumisen takia.

Maali-ilottelussa etulyöntiasema heilahteli villisti joukkueelta toiselle. Toronto aloitti ottelun sähäkästi menemällä reilussa viidessä minuutissa 3–0-johtoon. Vierasjoukkue Carolina teki kuitenkin sen jälkeen viisi maalia putkeen ja pääsi päätöserään kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä Carolina johti Haulan toisen maalin jälkeen Torontoa hetken aikaa 6–4, mutta kotijoukkue kiilasi ohi takomalla kolme maalia 59 sekunnissa. Toronton Mitchell Marner teki tämän hullun minuutin aikana kaksi maalia ja syötti yhden. Kaikkiaan Marner keräsi ottelusta tehot 2+3.

Etenkin Marnerin voittomaali oli nätti: Carolinan voitettua keskialoituksen Marner riisti kiekon itselleen, pujotteli puolustajien ohi ja ujutti kiekon maaliin Petr Mrazekin patjojen alta. Tyson Barrien tekemästä 6–6-tasoitusosumasta oli ehtinyt kulua vain kuusi sekuntia.

–  Adrenaliini virtasi, syke oli korkealla. Meillä oli hurmos päällä ja tuntui että olisin voinut pelata ikuisesti. Tunsin itseni pikkupojaksi luistellessani ympäri kaukaloa, Marner hehkutti ottelun jälkeen NHL.comin mukaan.

Viidennen perättäisen voittonsa ottanut Toronto on NHL:n itälohkossa seitsemäntenä. Carolina jatkaa viidentenä.