Eric Perrin toteutti haaveensa palatessaan JYPiin: "En ollut väärässä, kuulun tänne"

SM-liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaishyökkääjä Eric Perrin palasi perjantaina JYPin paitaan SM-liigapelien merkeissä. Perrin oli heti esillä, kun JYP kohtasi HIFK:n. Perrinin paluuilta päättyi pettymykseen, kun IFK oli parempi jatkoajan jälkeen lukemin 4-3.

Perrin vastasi JYPin 3-1-maalista.

Kanadalaishyökkääjän paluuilta käynnistyi varsin tunnelmallisesti. Jyväskylässä 42-vuotias kanadalaishyökkääjä toivotettiin tervetulleeksi takaisin, yleisön taputtaessa seisaaltaan. Perrin myönsi, että vastaanotto oli hyvin tunteikas.

– Oli upeaa saada niin hieno vastaanotto. En ollut väärässä siinä, että kuulun tänne, Perrin sanoi.

Perrin pelasi ensimmäisen kerran Jyväskylässä jo kaudella 2002-03. Välissä hän kävi mutkan NHL:ssä ja KHL:ssä, minkä jälkeen hän palasi Suomeen vuonna 2010. Ensimmäisellä pidemmällä pätkällä JYPissä Perrin voitti muun muassa Suomen ja Euroopan mestaruudet.

Edelliset kolme kautta Perrin vietti TPS:n riveissä. Viime keväänä kokenut hyökkääjä mietti uransa jatkoa.

Halu pelata Liigan huipputasolla sai Perrinin ottamaan yhteyttä jyväskyläläisseuraan.

– Kun otin heihin yhteyttä, ajattelin, että kiinnostus on yksipuolista. He olivatkin kiinnostuneita ja sopimus syntyi nopeasti, Perrin kertoi ja jatkoi:

– Haaveenani on päättää ura JYPissä, koska minulla ja seuralla on niin pitkä historia.

Pelirohkeus katosi

Pelin jälkeen Perrinillä oli kaksijakoiset tunnelmat.

– Oli hienoa tehdä maali ensimmäisessä pelissä, joka oli hyvin tunteellinen. Sen ensimmäisen haluaa tehdä aina mahdollisimman nopeasti, koska joskus sen saamiseen on mennyt pitkä aika.

Negatiivisempi puoli tuli itse tuloksesta. JYP johti peliä jo 3-1, mutta IFK tuli rinnalle ja paineli voittoon jatkoajalla.

– Emme pelanneet tarpeeksi rohkeasti tai uskaltaneet pelata niin kuin olimme aikaisemmin pelanneet. IFK sai energiaa maalista.

Nyt perjantaina alkaneella kaudella Perrin haluaa nauttia joka hetkestä.

– Elämä pitää ottaa päivä ja vuosi kerrallaan. Haluan, että jokainen päivä on arvokas ja nautin jokaisesta pelistä.

Lue myös:

    Uusimmat