Marko Anttilalta jyrähdys erikoisista Leijonat-pyörittelyistä – näin hän kommentoi uransa jatkoa

Maalikooste: Pelicans - Kärpät 5:22
Videolla kuvaa Pelicansin ja Kärppien viidennestä välieräottelusta.

Marko Anttila ei aio vaihtaa kantaansa Leijonat-uran jatkon suhteen.

Lauantaina Lahden Isku Areenan syövereissä löytyi pettynyt mies. Entinen Leijonat-kapteeni, hyökkääjä Marko Anttila jahtasi uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta Kärppien matkassa. Sitä ei tullut tälläkään kertaa, kun Kärpät hävisi viidennen välieräottelun Pelicansille 1–2. Ratkaisu syntyi ensimmäisen jatkoerän alkuhetkillä, kun Konsta Hirvonen painoi kiekon verkkoon.

– Tuntui syvällä. Loppujen lopuksi Pelicans ansaitsi finaalipaikkansa. He olivat tänään piirun verran parempia – niin kuin koko sarjassa. Enemmän tämä meni niin, että he pelasivat todella hyvin, emmekä me pelanneet huonosti. Sitkeästi ja hyvin taistelimme, mutta ei riittänyt, Anttila sanoi MTV Urheilulle.

Kärpät kaatui viimeistään sille tuttuun hahmoon, Pelicansin maalivahtiin Niklas Kokkoon, joka edusti oululaisseuraa vielä vuoden alkuvaiheilla.

– (Niklas) pelasi todella hienon sarjan. Kaikki tietävät, kuinka paljon hänellä on taitoa. Hän on hieno joukkuekaveri ja hieno mukaan heittäytyjä. Antaa palaa vaan, Anttila kannusti Kokkoa Pelicansin finaalisarjan alla.

Ottelun jälkeen 38-vuotias hyökkääjä piti suunsa kiinni Kärppien pukukopissa.

– Sen verran otti päähän. Eikä siellä olisi tarvinnut sanoa mitään. Aika hiljaista oli. Ehkä se kertoo siitä, että harmittaa ja että välitämme tästä jutusta, Anttila kertoi tunnelmista.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Turhat Leijonat-pyörittelyt

Anttila itse kunnostautui välieräsarjan aikana hieman poikkeuksellisella tavalla. Hän erottautui erityisesti kahinoissa, joiden keskelle hän usein ajautui.

Anttila ei suostunut myöntämään sitä, että hän pelaisi jonkunlaisen vamman kanssa.

– Kun on askissa ollut, niin silloin on tarpeeksi kunnossa. Virtaa tuntui riittävän – siitä homma ei jäänyt kiinni. Olisi vain pitänyt pelata hitusen paremmin. En tiedä niin numeroista, mutta olimme ikään kuin kakkosketju (hän, Arttu Hyry ja Aleksi Antti-Roiko), emmekä pystyneet tekemään sellaista tulosta, mitä kakkosketjun pitäisi tehdä. Emme pystyneet antamaan tulitukea. Siihen olen pettynyt.

– Kaikkeni annoin, mitä lähti. Se ei vain Pelicansia vastaan riittänyt, Anttila harmitteli.

Kärppien kausi jatkuu ensi perjantaina pelattavassa pronssiottelussa.

– Kerran olen ollut siinä Liigassa mukana. Hienompi se on voittaa kuin hävitä, Anttila sanoi.

Anttilan ympärillä on käyty sangen erikoista keskustelua viime aikoina. Erityisesti Iltalehti on pyöritellyt skenaariota, missä Anttila palaisi vielä Leijonien paitaan, vaikka hän ilmoitti viime keväänä päättävänsä maajoukkueuransa.

Anttila jakaa nyt jyrähdyksen erikoisten spekulaatioiden suuntaan.

– Ei, ei, kyllä ne maajoukkuepelit ovat minun osaltani paketissa. Sinne (MM-kisoihin) löytyy varmasti hyvä joukkue ja mun tehtävä on nauttia heidän otteistaan, Anttila vastaa suoraan.

Oma kysymyksensä on se, että jatkuuko Anttilan oma pelaajaura. Hän ei ole sanonut asiaan vielä juuta tai jaata.

– En ole tehnyt vielä päätöksiä. Valehtelisin, jos sanoisin, ettenkö olisi miettinyt lopettamista. Mitään päätöstä ei ole kuitenkaan vielä syntynyt. Ajatukset ovat olleet näissä peleissä. Tässä pitää vähän itsekin selventää sitä, että mikä homman nimi on. Hauskaahan tämä vielä on. Pitää kuitenkin muistaa, että omat tavoitteeni ovat korkealla ja niiden eteen pitää pystyä pelaamaan hyvin. Noh, onneksi tässä ei ole kiire, Anttila vastaa aiheeseen.

Lue myös:

    Uusimmat