Eppujen Mikko "Pantse" Syrjä kiistää murtaneensa ex-puolisonsa ranteen – vaatii pahoinpitelysyytteiden kumoamista hovioikeudessa

Eppu Normaali -kitaristi Mikko"Pantse"Syrjää syytetään ex-vaimonsa pahoinpitelystä 0:20
MTV Uutiset on seurannut oikeusprosessia sen alusta lähiten.

Entisen puolisonsa pahoinpitelystä tuomittu Eppu Normaali -yhtyeen muusikko Mikko "Pantse" Syrjä sanoo hovivalituksessaan, että kyseisiä väkivaltatilanteita ei ole tapahtunut. Syrjän mielestä entinen puoliso syyttää häntä perättömästi avioeron takia.

Hovivalituksessaan hän kiistää aiheuttaneensa ex-puolisollaan todetut vammat, kuten ranteen murtuman.

– Se on voinut syntyä asianomistajan kaaduttua yön aikana sisällä rakennuksessa tai ulkona vaikkapa aamulla, kirjallisessa valituksessa sanotaan.

Asian käsittely alkoi eilen Turun hovioikeudessa. Syrjä vaatii hovioikeutta hylkäämään syytteet.

Nainen kertoi hätäkeskuspuhelussa lyönneistä ja potkuista

Syrjä tuomittiin käräjillä kahdesta pahoinpitelystä kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Näyttönä oikeudessa oli todistajien havaintoja ruhjeista uhrin leuassa, lääkärinlausuntoja ja uhrin kertoma.

Maaliskuussa 2016 olleen pahoinpitelyn jälkeen Syrjän puoliso soitti hätäkeskukseen. Hän kertoi, että Syrjä oli potkinut ja lyönyt. Puhelun perusteella Syrjä oli myös hakannut yhden oven rikki.

– Yleisen elämänkokemuksen ja ratkaisukokemuksen mukaan soitto hätäkeskukseen osoittaa, että aivan vähäisestä tapahtumasta ei ole kysymys, oikeus arvioi.

Toinen pahoinpitely tapahtui oikeuden mukaan joulukuussa 2016, jolloin Syrjä oikeuden mukaan väänsi uhrin kättä ja mursi tämän ranteen.

Syrjän syytettiin pahoinpidelleen puolisoaan myös vuonna 2014, mutta syyte hylättiin. Syyttäjä vaatii hovioikeutta tuomitsemaan Syrjän myös kolmannesta pahoinpitelystä. Lisäksi syyttäjän mukaan Syrjän rangaistusta pitäisi korottaa.

Ero vireille vuonna 2017

Pari avioitui vuonna 1995, ja ero laitettiin vireille tammikuussa 2017. Syrjän ex-puoliso kertoi oikeudessa, että pariskunnan arki oli riitaista eikä erilaisilla esineillä heittelykään ollut hänen mukaansa tavatonta. Syrjä jätti keväällä 2015 avioerohakemuksen riitaisuuden takia, mutta ex-puoliso ei allekirjoittanut sitä.

Syrjä tunnetaan muun muassa useita kulta-, platina- ja tuplaplatinalevyjä myyneen Eppu Normaali -yhtyeen kitaristina, säveltäjänä ja tuottajana.

Vuonna 1976 perustetun Eppu Normaalin vuonna 1996 ilmestynyt levy Repullinen hittejä on kaikkien aikojen toiseksi myydyin kotimainen albumi, ja bändin 15 studioalbumista jokainen on myynyt vähintään kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat