Epäily: Sadat julkkikset ovat ostaneet huumeita Ruotsissa – myyjällä oli ostajille tietty tunnussana

Ruotsin yleisradioyhtiö on saanut haltuunsa nimilistan, joka paljastaa huumeostoista epäillyt julkisuuden henkilöt. 

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo saaneensa haltuunsa nimilistan, joka paljastaa huumeita mahdollisesti ostaneiden nimet. Luettelo epäillyistä ostajista löytyi Sundsvallin kunnasta, Ruotsista, kotoisin olevan 28-vuotiaan miehen puhelimesta. Häntä epäillään vakavasta huumerikoksesta. Poliisin esitutkinnan mukaan 28-vuotiaalla miehellä ei ole "periaatteessa laillisia tuloja".

Listalla on nimiä, joiden joukossa on niin urheilijoita, toimittajia kuin ravintoloissa työskenteleviä.

– Nyt näkee, kuinka yleistä rikollismaailman tukeminen on, sanoo Sundsvallin poliisi Henrik Blusi.

Epäillyt huumeiden ostajat ovat paljastuneet Swish-maksuvälineen kautta. Kahden ja puolen vuoden aikana yksi ravintola-alalla työskentelevä epäilty on siirtänyt 28-vuotiaalle epäillylle yhteensä 103 900 kruunua, eli noin 8 753 euroa.

Yhteensä 28-vuotiaalle on tehty tilisiirtoja lähes 1,5 miljoonaa kruunun, eli noin 130 000 euron, arvosta vuosina 2021, 2022 ja vuoden 2023 alussa. Yhteensä tilisiirtoja on noin tuhat. Poliisin tutkinnan mukaan epäilty myyjä neuvoo ostajiaan kirjoittamaan maksuun viestin "kasino".

Poliisin näkemys on, että 28-vuotiaalla miehellä ei ole mahdollisuutta elää niin suurilla kuluilla kuin hän tällä hetkellä elää ilman tilille tulevia lisätienestejä. 

Lähde: SVT

 

 

Lue myös:

    Uusimmat