Mainos

Epäily: Mies ja nainen yritettiin murhata gangsterityyliin keskellä päivää Savonlinnassa

Etelä-Savon käräjäoikeuden käsiteltävänä on tapaus, jossa kahden miehen epäillään yrittäneen murhata miehen ja naisen ampumalla heitä liikkuvasta autosta. 

Mafiaelokuvat mieleen tuova tapahtumasarja sai alkunsa viime joulukuun alussa parkkipaikalla Savonlinnassa. Teosta epäilty mies yritti ampua toista miestä kohti jalkoja, mutta ei osunut. Ampumisen kohteeksi joutunut mies pakeni paikalta ja hyppäsi naisen ajamaan autoon. 

Murhasta epäillyt kaksi miestä lähtivät autolla takaa-ajoon ja toinen miehistä ampui kolme laukausta kohti pakenevien autoa. Yksi laukauksista osui auton moottoriin, toinen oikeaan takakulmaan ja kolmas vasempaan takalasiin, josta luoti sirpaloitui auton sisälle. Luodin kappaleet päätyivät penkin niskatukeen ja autossa olleen miehen takin huppuun.  

Epäilty ampui laukaukset järeällä 44-kaliiperisella Magnum-revolverilla. Oikeuden mukaan kaksikolla on ollut tarkoitus tappaa autossa olleet mies ja nainen. Toinen mies ohjasi autoa ja toinen ampui laukaukset. Oikeuden mukaan luodit jäivät osumatta täysin sattumalta ja teko on tehty vakaasti harkiten. 

Keskellä lauantaipäivää tapahtuneesta ammuskelusta koitui lisäksi vaaraa lukuisille sivullisille. 

Ammuskeluun syyllistynyt mies oli pahoinpidellyt uhriaan aiemmin syyskuussa raa’alla tavalla. Tekijä oli muun muassa lyönyt ja potkinut uhria päähän ja rintaan sekä lyönyt häntä reiteen terävällä esineellä. 

Murhan yrityksen motiivi olikin päästä eroon pahoinpitelytapauksen asianomistajasta ja tapauksen todistajasta. Syytenimikkeet ovat murhan yritys, avunanto murhan yritykseen ja törkeä pahoinpitely.

Syyttäjä esittää molemmille miehille 7–8 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.