Jäljet lakissa ovat paljonpuhuvat: Miestä ammuttiin haulikolla päähän, kolmikkoa syytetään murhan yrityksestä

0:43
Lippalakin kunto näyttää, millaista jälkeä kuvan haulikolla päähän ampumisesta syntyi

Kolmea miestä syytetään murhan yrityksestä Oulussa viime huhtikuussa.

Syyttäjän mukaan miehet olivat ajaneet autolla haulikoiden, pistoolin, revolverin ja teräasein kanssa etsimään erästä miestä, jonka kohtasivat Patteritiellä.

Eräs syytetyistä on kertonut tarkoituksena olleen miehen pelottelu jonkin rahasumman takia.

Ammuttiin läheltä päähän

Kun seurue tapasi miehen, oli yksi miehistä ampunut häntä henkilöauton katon ylitse lähietäisyydeltä päähän. Mies kertoi kuulusteluissa laukauksen olleen vahinko.

Tämän jälkeen uhria potkittiin ja lyötiin, pahoinpideltiin teräaseella sekä ammuttiin revolverilla kerran lähietäisyydeltä olkapäähän.

Vakavasti loukkaantunut uhri nostettiin tämän jälkeen auton takapenkille ja ajettiin erääseen autotalliin. Väkivalta loppui vasta, kun poliisi saapui paikalle.

Useita hauleja päässä ja luoti olkapäässä

Uhrin päässä oli väkivallan päätteeksi ainakin kahdeksan haulia ja hänen oikeassa olkapäässään oli luoti. Hänen päässään oli lisäksi lukuisia pistohaavoja, joista osa ulottui kallon luihin ja osa hänen oikeasta korvanlehdestään oli leikkaantunut.

Väkivallan seurauksena uhrille tuli kallon- ja nenäluun murtuma, verenpurkauma aivokudokseen ja mahdollisesti verenvuotoa kovakalvon alaiseen kudokseen.

Syyttäjä vaatii vuosia vankilaa

Syyttäjän mukaan teko oli raaka ja julma, ja hän vaatii kaikille miehistä 7 vuoden tuomiota murhan yrityksestä. Haulikolla ampunutta syytetään lisäksi vaaran aiheuttamisesta. Kaikkia kolmea syytetään lisäksi ampuma-aserikoksesta, kahta laittomasta uhkauksesta ja yhtä huumausainerikoksesta.

MTV on tutustunut miehistä kahden vastauksiin syytteisiin. He kiistävät murhan yrityksen, kertoen kumpikin, ettei heillä ollut mitään tarkoitusta kohdistaa uhriin väkivaltaa. Toinen kertoo, ettei näin ollut myöskään tehnyt, toinen taas joutuneensa haulikolla tapahtuneen vahinkolaukauksen jälkeen hätävarjelutilanteeseen uhrin ollessa uhkaava.

Oulun käräjäoikeus antaa asiassa tuomionsa tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja